Home » Travelling » Estival 2007 » Pagina 2

Estival 2007

Publicat: 05.07.2007
Parafrazand o reclama indelung cenzurata, vara asta nu vezi Nisipurile de Aur! Nici Albena! Nici chiar Balcicul! Destinatiile considerate mult timp exotice le devin din ce in ce mai familiare tuturor turistilor dispusi sa se suie intr-un charter. Pe care, in cazul de fata, il va pilota Dan-Silviu Boerescu.

MAURITIUS
Mica insula din sud-vestul Oceanului Indian, situata la aproximativ 900 de kilometri est de Madagascar, nu mai e de mult doar un timbru exotic dintr-un clasor filatelic. Intre timp, ea a devenit o destinatie turistica relativ exclusivista, destinata celor care prefera intimitatea unei plaje micute dar cochete si care, pe langa programul clasic de stat la soare plus baie in ocean, vor sa ia contact cu un cadru natural mult mai complex.

Mauritius satisface toate aceste asteptari, pe langa plajele propriu-zise aici putand fi explorate zone precum Port Louis, cu minunatele sale cladiri in stil colonial si cu variate institutii de cult (inclusiv o moschee straveche), gradina Pamplemosses – creata de Pierre Poivre in 1767 in vecinatatea castelului Mon Plaisir si avand in colectia sa specii rare (printre care nuferii giganti Victoria amazonica si palmierul-evantai, care infloreste o singura data, la varsta de 60 de ani, dupa care moare) – sau Grand Bassin, situat in craterul unui vulcan stins, loc de pelerinaj pentru hindusi.

O multime de hoteluri, fiecare cu specificul sau, pot transforma escapada in Mauritius intr-o experienta ce cultiva nu doar confortul, ci si rafinamentul. Astfel, pe coasta de est a insulei se afla Belle Rivage, care ofera o splendida panorama asupra unei plaje cu nisip alb si asupra unei lagune in care se pot practica sporturi acvatice, inclusiv windsurfing. Le Canonnier e situat pe coasta de nord, pe o peninsula incadrata de trei plaje si de o gradina tropicala. Dinarobin, pe coasta de vest, e construit pe o plaja, la poalele unor munti (din masivul Le Morne) care coboara pana in ocean.

Exista chiar si un hotel Hilton, amplasat pe cea mai frumoasa plaja a insulei, Flic-en-Flac, marginita de o alta gradina tropicala. Ecologistii pot admira in primul rand Baie aux Tortues, un golf care a primit numele, in secolul al XVII-lea, de la numeroasele testoase ce pot fi intalnite aici.

Foto: Four Seasons, Guliver

FACTS


Info util

www.napasai.com; [email protected] Tel: = 66.77.42.92.00; fax: = 66.77.42.92.01 Statiunea Napasai: 65/10 Baan Tai, Maenam, Koh Samui, Surat Thani 84330, Thailanda Pret camera (iulie-octombrie 2007): de la 175 USD/noapte, cu mic-dejun inclus; pachet special pentru luna de miere,

Napasai Passion – 1.260 USD/6 nopti (include transferurile aeriene); pachet Calea spre Zen – 1.488 USD/6 nopti (include transferurile aeriene si kit gratuit pentru spa) Facilitati: 2 restaurante, piscina, spa, centru de fitness, terasa, teren de golf, aer conditionat, TV satelit, Internet, telefon international, balcoane cu vedere la ocean

www.mauritius.net Mauritius Tourism Promotion Authority 11th floor, Air Mauritius Centre, 5, President John Kennedy Street, Port-Louis Tel.: = 230.210.15.45; fax: = 230.212.51.42 Beau Rivage (Belle Mare): de la 163 euro/noapte/persoana, cu demipensiune; facilitati: piscina de 2.000 mp, masaj, fitness, cen­tru de scufundari, teren de tenis si de minigolf, inchiriere autoturisme de teren; toate camerele au terasa spre ocean

Le Canonnier: de la 92 euro/noapte, cu demipensiune; facilitati: 3 restaurante, 2 baruri, tir cu arcul, schi-jet, club pentru copii Dinarobin Hotel Golf and Spa: de la 219 euro/noapte, cu demipensiune; facilitati: 2 restaurante, bar pe plaja, piscina, teren de golf, muzica live seara, zona de shopping, terase mobilate sau balcoane cu vedere spre ocean Hilton Resort and Spa (Flic-en-Flac): de la 164 euro/noapte, cu demipensiune; 4 restaurante, piscina, bazin pentru copii, sporturi nautice, fitness, minigolf

AMBOSELI
Nu toata lumea isi doreste o vacanta conform retetei clasice plaja-baie-mare (ocean). Cei fascinati de safari si de fauna africana pot opta pentru un sejur in rezervatia naturala Amboseli, la granita Kenyei cu Tanzania. Tortilis Camp are vedere spre muntele Kilimanjaro (ale carui zapezi, eternizate de Hemingway, se coloreaza, in lumina amurgului, in roz), dar nu este deloc un hotel in sensul traditional al cuvantului, ci un ansamblu de 17 corturi.

Nu va ganditi, totusi, la conditii de camping, ci la ecoturism de lux. Fiecare cort este confectionat din materiale exclusiv naturale (acoperisul, de pilda, e din stuf), are podea din lemn si dispune de dormitor cu pat king size sau cu doua paturi, dressing, baie ultramoderna (inclusiv jacuzzi), bar si o veranda semicirculara spatioasa, unde se poate lua masa (servindu-se atat preparate cu specific italienesc, recomandate de un veritabil chef, cat si salate realizate pe baza de legume din gradina proprie).

In timpul siestei, se poate admira peisajul unic al savanei, in special faimosii salcami Tortilis, de la care si-a luat numele tabara. Printre copacii cu coroana in forma de umbrela pot fi zarite, adesea, familii de lei, inclusiv puii acestora. Un alt element de atractie este lacul, din care se adapa, de doua ori pe zi, elefantii (in numar total de aproape 1.000, una dintre cele mai mari turme din lume), rinocerii, antilopele si zebrele, dar care este populat, in restul timpului, de o impresionanta colonie de flamingo, plus pelicani, gaste egiptene si alte aproape 300 de specii de pasari.

Koh samui
In filmul Un socru de cosmar, fostul agent secret interpretat de Robert de Niro declanseaza Operatiunea Koh Samui, trimitandu-si fiica proaspat casatorita in calatorie de nunta pe o insula thailandeza. Optiunea e perfect justificata: insula poseda plaje unice – intre care Baan Tai, celebra pentru nisipul ei alb –, paduri de palmier si impresionante formatiuni stancoase. Statiunea Napasai, apartinand lantului hotelier Pansea Orient Express, este situata pe coasta de nord a insulei si e construita in stil asiatic traditional, fiind compusa din mici casute si vile raspandite pe plaja sau pe pantele dulci ce coboara spre ocean.

Exact ca in film, exista pachete special concepute pentru cei aflati in luna de miere. Acestia sunt intampinati in camera cu sampanie, cu camasa inflorata pentru mire, sarong la fel de inflorat pentru mireasa si cu patul acoperit cu flori. Apoi, cuplul savureaza, la restaurantul cu vedere panoramica Lai Thai, o cina speciala compusa din cinci feluri (salata de creveti cu avocado, palmier, flori de banana si mango, file de ton cu sos de piper, ficat de rata cu papaya caramelizata si ghimbir proaspat, coada de homar cu sos de scoici, gazpacho de pepene galben cu migdale, menta si busuioc dulce), dupa care este invitat, timp de o ora, la o sedinta de masaj thai.

In fine, accesul inapoi in camera este permis doar dupa o alta ora, petrecuta in spa, unde celor doi li se ofera o baie speciala, intr-o cada umpluta cu… frunze de ceai.

Un alt pachet special le este rezervat persoanelor care vor sa traiasca experiente mistice si e intitulat Calea spre Zen. El include o excursie pe insula Koh Phanghan, unde se organizeaza un picnic oriental si se lancezeste pe plaja. Dupa baia de soare, se fac impachetari cu plante, masaje si tratamente faciale speciale, pe un fond de muzica instrumentala interpretata live.

Evident, pe langa suita de programe tematice, se pot accesa facilitatile pentru sporturi nautice (inclusiv scuba diving si snorkeling) grupate in Ang Thong Marine Park, se poate practica golful sau se poate merge la pescuit impreuna cu un ghid local. Amatorii de mountain biking nu sunt neglijati nici ei, dupa cum iubitorii de natura se pot delecta cu excursii la cascadele de pe insula, drumul trecand printr-o jungla luxurianta. Mai nou, pe Koh Samui s-a deschis spre vizitare o ferma in care se cultiva peste 60 de soiuri de orhidee.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu
Cum explică oamenii de știință legătura dintre depresie și temperatura corpului?
Cum explică oamenii de știință legătura dintre depresie și temperatura corpului?
Ucraina acuză Google că ar fi dezvăluit poziția unor obiective militare
Ucraina acuză Google că ar fi dezvăluit poziția unor obiective militare
Un nou tratament promițător pentru cel mai mortal tip de cancer cerebral
Un nou tratament promițător pentru cel mai mortal tip de cancer cerebral
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang
Quincy Jones, omul care știut să facă totul mai bine decât oricine altcineva din divertisment. Producătorul lui Michael Jackson și al lui Frank Sinatra
Quincy Jones, omul care știut să facă totul mai bine decât oricine altcineva din divertisment. Producătorul lui Michael ...
Consumul de alcool la animale ar fi mai frecvent decât s-a crezut până acum
Consumul de alcool la animale ar fi mai frecvent decât s-a crezut până acum
DESCOPERĂ.ro, alegerea numărul 1 pentru pasionații de Știință și Tehnologie din România!
DESCOPERĂ.ro, alegerea numărul 1 pentru pasionații de Știință și Tehnologie din România!
Sarcina poate trezi virusuri străvechi din ADN
Sarcina poate trezi virusuri străvechi din ADN
Cardiologul Stanislav Rurac vorbește despre dieta pentru o inimă sănătoasă: „SĂ BEM SAU NU vin roșu și cafea” | Altceva cu Adrian Artene
Cardiologul Stanislav Rurac vorbește despre dieta pentru o inimă sănătoasă: „SĂ BEM SAU NU vin roșu și cafea” ...
Știai că gustul mâncării depinde de cum este tăiată?
Știai că gustul mâncării depinde de cum este tăiată?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre arta modernă și arta contemporană?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre arta modernă și arta contemporană?
Astronomii au descoperit una dintre stelele cu cea mai rapidă rotație din Univers
Astronomii au descoperit una dintre stelele cu cea mai rapidă rotație din Univers
Lemnul de santal, apreciat de întreaga lume pentru aromă, în pericol
Lemnul de santal, apreciat de întreaga lume pentru aromă, în pericol
Sex protejat pentru pescăruși? Orașul care vrea să le administreze păsărilor pilula contraceptivă
Sex protejat pentru pescăruși? Orașul care vrea să le administreze păsărilor pilula contraceptivă
O boală cauzată de implanturile mamare a devenit tot mai răspândită
O boală cauzată de implanturile mamare a devenit tot mai răspândită
Lucreţiu Pătrăşcanu, comunistul care nu semăna deloc cu „parveniţii” din PCR
Lucreţiu Pătrăşcanu, comunistul care nu semăna deloc cu „parveniţii” din PCR
Maghiarii vin să muncească în România, care nu mai este o ţară ieftină
Maghiarii vin să muncească în România, care nu mai este o ţară ieftină