5 exercitii simple de bodybuilding digital – Smart Nation
Aveti mult de invatat si timp putin, nu-i asa? De aceea, acest tutorial va fi unul scurt dar foarte folositor. In ultimele trei luni am deprins impreuna cateva reguli esentiale de comunicare in mediul online, reguli utile si pentru promovarea eficienta a proiectelor voastre dar si pentru viitor, pentru ca stim cat conteaza imaginea personala pe Internet. Pentru astazi va propun sa bifam o lista „to do”, de fapt o recapitulare rapida a unora dintre tutorialele de pana acum.
1. Poţi să descrii proiectul la care lucrezi într-o singură frază? Cu totii suntem bombardati cu informatie, de aceea preferam informatia condensata, clara, usor de inteles. Fa un exercitiu: deschide un fisier word pe calculator si incearca sa descrii in cat mai putine cuvinte si cat mai complet proiectul tau. Sa spunem, in maximum 200 de caractere cu tot cu spatii.
Nu e deloc simplu, e o adevarata performanta sa faci asta. Dar cand vei reusi, te vei face mult mai bine inteles, si ii vei putea convinge mai usor pe ceilalti ca ideea ta e valabila. Plus ca ti se clarifica lucrurile şi in propria minte.
what do we do
2. Folosesti Twitter pentru a tine legatura cu cei mai mari oameni de stiinta, cu publicatiile importante din strainatate, cu tineri care au aceleasi pasiuni ca si tine? Am invatat in acest tutorial cum sa folosim Twitter ca motor de cautare cu ajutorul unor hashtag-uri ca #astronomie, #robots, #innovation, etc.
Un sfert de ora petrecut pe Twitter de doua-trei ori pe saptamana iti aduce informatie noua foarte valoroasa si stiri incitante.
3. Obisnuieste-te sa exersezi comunicarea prin imagine – fotografie si video. Traim intr-o lume in care oamenii nu mai au timp sa citeasca texte lungi si prefera sa consume informatia sub forma vizuala. Nu iti trebuie o camera foto scumpa sau cine stie ce „scule” sofisticate. Telefonul sau o compacta ieftina sunt de ajuns. Totul e sa faci cat mai multe poze (si cat mai bune) despre activitatea ta, sa le pui online (Facebook, blog, Instagram) si sa le ordonezi in arhive. Nu uita de back-up! Poti recapitula tutorialul despre importanta vizualului aici
4. Fa din engleza a doua limbă pe care o vorbesti corect si fluent. Engleza a devenit obligatorie ca mijloc de comunicare pentru orice tanar inventator sau cercetator. Dar atentie, pentru a capata increderea celor cu care comunici in acesta limba, trebuie sa te exprimi corect gramatical si sa nu stai sa iti cauti cuvintele. Engleza invatata doar din filme nu iti va fi de mare folos. Cateva exercitii simple: citeste din cand in cand cu voce tare un text in engleza (iti imbunatatesti pronuntia), fa o descriere a proiectului tau in engleza si mergi la cineva avansat (profesorul tau, de exemplu) sa o corecteze, invata in fiecare saptamana, cu consecventa, 5-10 cuvinte noi.
5. Promoveaza-te cu un blog! Il creezi in 10 minute, il aranjezi apoi cand ai timp, incetul cu incetul. Este important sa iti faci un blog in care sa povestesti despre mersul proiectului tau, despre pasiunile tale, pentru ca astfel comunici usor si eficient cu sute si mii de persoane. Plus ca reprezinta o carte de vizita pentru viitor. Toate argumentele pentru blogging le gasesti aici
Fa-ti o lista cu aceste 5 teme si incearca sa le bifezi cand ai timp. Daca te tii de treaba, vei avea mari satisfactii si te vei face remarcat.
Spor la promovarea digitala, ne reauzim saptamana viitoare!
Citeste si Cele mai importante gadget-uri din medicina
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi.