2000, iunie. Brigitte Boisselier, fizician si chimist biomolecular si, totodata, preoteasa a Miscarii Raeliene, devine directorul CLONAID. Compania deschide un laborator in Statele Unite, unde trece, la inceputul anului 2001, de la stadiul de cercetare a clonarii umane la primele experimente practice.
2001, februarie. Panos Zavos, purtator de cuvant al unui grup de cercetatori, anunta ca un cuplu care nu mai are nici o alternativa pentru a avea propriul copil a finantat un proiect de clonare umana ce se va desfasura in 2002.
2001, aprilie. Agentii FBI descopera laboratorul secret al CLONAID, iar compania, anchetata de un juriu federal, isi inchide activitatea in Statele Unite, mutandu-si laboratoarele intr-o tara necunoscuta, in care clonarea nu este interzisa prin lege.
2001, noiembrie. Compania de biotehnologie Advanced Cell Technology anunta ca a produs un embrion cu ADN uman care a crescut pana la nivelul de sase celule.
2002, aprilie. Dr. Antinori anunta ca una dintre pacientele sale, care s-a inscris in programul cuplurilor infertile, este insarcinata de 8 saptamani cu un fetus realizat prin clonare reproductiva.
2002, noiembrie. Antinori revine in fata presei si declara ca sarcina decurge normal, fetusul nu are malformatii, mama clonei se simte bine si va naste cel mai probabil la sfarsitul lui ianuarie 2003. 2002, 27 decembrie. Brigitte Boisselier anunta, la Hollywood, ca, pe 26 decembrie 2002, o femeie cu cetatenie americana a nascut o fetita-clona, botezata Eve.
2003, 4 ianuarie. CLONAID informeaza ca, pe 3 ianuarie, intr-un cuplu lesbian olandez, s-a nascut al doilea copil clonat. 2003, 14 ianuarie. CLONAID anunta ca inca 20 de copii-clone sunt asteptati sa se nasca la inceputul lunii februarie.
2003, 16 ianuarie. Brigitte Boisselier declara, in direct la Stirile PRO TV, ca in cazul fetitei Eve, ca si in cazul animalelor, s-au facut mai multe incercari nereusite pana sa se obtina un embrion stabil. Totodata, Boisselier demonteaza unele dintre acuzatiile privind posibilele malformatii ale clonarii reproductive, aratand ca Dolly, pe atunci in varsta de sase ani si perfect sanatoasa, este copia fidela a unei oi care era bolnava in momentul in care s-au prelevat celulele si care a murit la trei ani.
2 februarie 2003. Primul animal clonat in Australia -– o oaie – moare prematur, din cauze necunoscute, la varsta de 2 ani si 10 luni.
4 februarie 2003. CLONAID anunta nasterea, in Arabia Saudita, a cinci copii clonati.
7 februarie 2003. O echipa de cercetatori francezi demonstreaza ca tehnica clonarii terapeutice poate vindeca diverse boli cardiace, prin insertia de celule stem (nediferentiate) in inima bolnava.
14 februarie 2003. Celebra oaie Dolly, primul mamifer clonat prin tehnica reproducerii ADN-ului adult, este sacrificata prin injectie letala, de catre echipa de la Roslin. Dolly fusese diagnosticata, in ianuarie, cu artrita.