În sezonul rece, este întotdeauna posibil ca tu sau cineva din familia ta să nu se simtă prea bine. Medicii vor prescrie adesea antibiotice, care ajută la combaterea infecțiilor bacteriene precum tusea convulsivă sau streptococul în gât. Cu toate acestea, perturbarea intestinului provocată de aceste medicament poate avea efecte neplăcute, inclusiv stomac deranjat, greață sau diaree.
„Pe măsură ce se luptă cu microbii care vă îmbolnăvesc, antibioticele ucid și microbii buni care se află în intestinele noastre. Ele pot elimina o mulțime de bacterii bune care se află în intestin”, a declarat Lauri Wright, doctor în științe de la Universitatea din Florida de Sud.
În aceste condiții, asigurați-vă că mâncați alimentele potrivite atunci când luați antibiotice, ceea ce poate fi o schimbare în bine, restabilind echilibrul sănătos al bacteriilor benefice.
Purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, Theresa Gentile, a declarat că oamenii „pot regăsi și repopula intestinul fie cu alimente, fie cu probiotice suplimentare”.
Majoritatea americanilor au avut cel puțin o perioadă în care au luat antibiotice, iar mulți au avut mai multe probleme în urma acestui tratament. Cu toate acestea, se pare că există o serie de reguli simple pe care ar trebui să le cunoaștem.
De exemplu, pentru antibioticele care nu ar trebui luate cu alimente, ar trebui să mâncați fie cu două ore înainte, fie cu o oră după o doză, potrivit MedicalXpress.
În timp ce luați antibiotice, este recomandat să mâncați alimente probiotice care sunt bogate în bacterii sănătoase. Alimente precum iaurtul, kimchi, kombucha și brânza de vaci sunt opțiuni excelente.
Alimentele prebiotice sunt, de asemenea, esențiale în timp ce luați antibiotice, deoarece fibrele din acestea sunt adesea capabile să ajungă în intestinul gros. De asemenea, este bine și să alegeți opțiuni precum bananele, usturoiul, ceapa, merele și fasolea.
În cele din urmă, alimentele bogate în vitamina K sunt benefice, deoarece antibioticele pot ucide bacteriile care o produc. Creșterea aportului de legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și varza și varza sunt modalități de a obține vitamina K prin alimente.
Există câteva elemente de care ar trebui să stați complet departe în timp ce luați antibiotice. Mâncarea prăjită și alte alimente cu exces de grăsimi ar trebui evitate, potrivit lui Gentile, care subliniat că acestea. „ar putea doar să vă facă să vă simțiți sătui mai mult timp și să nu vă simțiți bine”.
De asemenea, stați departe de opțiunile picante, deoarece acestea ar putea doar să sporească disconfortul. La rândul lor, alimentele cu zahăr pot alimenta bacteriile dăunătoare din intestin, așa că și acestea ar trebui evitate în această perioadă.
O proteină din sângele stridiilor ucide bacteriile rezistente la antibiotice
Demența ar putea fi prevenită cu antibiotice, antivirale și vaccinuri, arată un studiu
De ce antibioticele pot eșua chiar și împotriva bacteriilor care nu sunt rezistente?
Iată de ce antibioticele sunt mai puțin eficiente în combinație cu lactatele