Carnea proaspătă de crab poate fi scumpă, motiv pentru care batoanele de crab sunt adesea oferite ca substitut.
Batoanele de crab nu conțin carne de crab. Totuși, unul dintre ingredientele principale este peștele.
Batoanele sunt fabricate din surimi, o pastă obținută din pește și alte câteva ingrediente. Surimi este adesea preparată din pollock, utilizat și pentru produse precum crochetele de pește sau peștele pane.
Aceste batoane sunt produse folosind surimi, o pastă din pește mărunțit sau pulverizat fin. După ce peștele este mărunțit, acesta este încălzit și modelat în forme care imită textura și aspectul cărnii din piciorul de crab. Rezultatul este un produs care seamănă vizual cu crabii reali.
Pentru a lega compoziția, se adaugă agenți precum albuș de ou, amidon, ulei vegetal sau zahăr. Uneori, în surimi se adaugă glutamat monosodic (MSG) pentru a intensifica aroma. Colorantul portocaliu sau roșu este ingredientul cheie care oferă aspectul caracteristic cărnii de crustacee. Pentru conservare, produsul este sigilat în vid și pasteurizat.
Batoanele sunt gata de consum imediat ce sunt scoase din ambalaj. Probabil ați consumat astfel de batoane fără să vă dați seama, fiind frecvent întâlnite în meniurile restaurantelor, aperitivele de la petreceri sau produsele din supermarket. Pe ambalaje, produsul poate fi etichetat drept „crab din fructe de mare” sau „fructe de mare surimi”. În meniurile restaurantelor, denumirea poate apărea sub forma de „krab” pentru a indica faptul că nu conține carne de crab reală, indică WebMD.
Crabii reali oferă o valoare nutritivă semnificativ mai mare decât batoanele. De exemplu, batoanele au majoritatea caloriilor din carbohidrați adăugați, în timp ce caloriile dintr-un crab regal de Alaska (Paralithodes camtschaticus) provin din proteine, nu din carbohidrați. Dacă urmați o dietă keto sau una săracă în carbohidrați, carnea reală de crab ar fi o alegere mai bună.
Crabii reali conțin cantități mai mari de vitamine și minerale. Aceștia sunt o sursă bună de vitamina B12, seleniu și zinc. În procesul de producere a surimiului, aceste substanțe nutritive se pierd în timpul spălării și expunerii la căldură. De asemenea, crabii reali conțin mai mulți acizi grași omega-3 decât substitutul lor artificial. Unele pachete de crab artificial pot avea omega-3 adăugat, dar acest lucru nu este garantat.
O singură mutație ar putea transforma gripa aviară într-o nouă pandemie
Oamenii de știință au dezvoltat tatuaje electronice temporare care pot măsura activitatea cerebrală
În ciuda numeroaselor beneficii pentru sănătate, postul intermitent are și un efect îngrijorător