Uneori, un pulover strâmt nu este doar un pulover strâmt. Uneori, cu toții ne trezim că ne îndreptăm spre un strat exterior protector care se simte confortabil și reconfortant pentru că este impenetrabil.
„În mod inconștient, credem că acest strat termic psiho-emoțional ne va proteja de frigul, întunericul și respingerea care amenință să vină din partea altor oameni și, poate mai înspăimântător, din interiorul nostru”, a spus Moya Sarner, psihoterapeut, potrivit The Guardian.
Potrivit acesteia, ne simțim în siguranță și la căldură în interiorul acestui câmp de forță protector – dar realitatea este că, într-un mod fundamental care nu are nimic de-a face cu oxigenul, nu putem respira.
„De multe ori mă întreb care este semnificația psihologică și emoțională a purtării de haine care se lipesc de corp: blugi skinny, tricouri mulate și îmbrăcăminte mulată Skims a lui Kim Kardashian. Cred că nu este vorba doar despre modul în care aceste haine ne fac să arătăm, ci și despre cum vrem să ne simțim în interior. În adâncul nostru, tânjim după un sentiment de reținere emoțională, dar acest tip de piele psihologică nu poate fi comandată online”, mai spune psihoterapeuta.
Totuși, un lucru pe care Moya Sarner l-a observat este că, cu cât a mers mai adânc în psihanaliză, cu atât hainele au devenit mai largi. Mai degrabă slim-fit decât skinny. Un pic mai mult spațiu pentru a respira.
„Ați putea argumenta că aceste schimbări au apărut pentru că moda a evoluat, eu am îmbătrânit și stilul meu s-a schimbat din alte motive – o progresie naturală de la blugii skinny la blugii mom. Sunt sigur că și acest lucru este adevărat. O parte din maturizarea analizei mele a însemnat să fiu capabilă să am în minte că multe lucruri diferite pot fi adevărate în același timp”, mai arată aceasta.
De ce este indicat să spălăm hainele la temperaturi mai scăzute?
Haine transformate în surse de energie printr-o nouă tehnologie
Unde ajung, de fapt, hainele pe care nu le mai purtăm?
Turiștii, îndemnați să vină la muzeu fără haine. Unde se întâmplă?