Home » Știință » Lungimea degetului inelar poate spune cât de mult îți place alcoolul

Lungimea degetului inelar poate spune cât de mult îți place alcoolul

Publicat: 28.11.2024

Lungimea degetului inelar ar putea dezvălui indicii importante despre obiceiurile de consum de alcool, potrivit unui nou studiu.

Cercetările sugerează că consumul de alcool este influențat de steroizii sexuali prenatali, motiv pentru care experți de la Universitatea Swansea (Țara Galilor), în colaborare cu colegi de la Universitatea Medicală din Łódź (Polonia), au investigat această legătură.

Rezultatele lor au fost publicate recent în American Journal of Human Biology.

Rolul testosteronului în consumul de alcool

Studiul a identificat o corelație între consumul ridicat de alcool și lungimea mai mare a celui de-al patrulea deget (inelar), în comparație cu cel de-al doilea (arătător). Acest raport indică un nivel prenatal ridicat de testosteron în raport cu estrogenul, ceea ce pare să fie asociat cu un consum crescut de alcool la studenți.

„Consumul de alcool reprezintă o problemă majoră la nivel social și economic. Este, așadar, important să înțelegem de ce acest comportament variază semnificativ între indivizi”, a declarat profesorul John Manning, membru al echipei de cercetare A-STEM (Applied Sports, Technology, Exercise and Medicine) de la Universitatea Swansea.

Lungimea degetului inelar, asociată cu obiceiurile de băut

Studiul a inclus un eșantion de 258 de participanți, dintre care 169 erau femei, și a arătat diferențe semnificative între sexe. Bărbații au prezentat un consum de alcool mai mare și o mortalitate mai ridicată asociată abuzului de alcool, spre deosebire de femei.

„Un astfel de model sugerează implicarea hormonilor sexuali, precum testosteronul și estrogenul. Raportul dintre lungimea degetului inelar (4D) și lungimea degetului arătător (2D) este considerat un indicator al expunerii prenatale la testosteron (4D mai lung) și estrogen (2D mai lung)”, a explicat profesorul Manning.

„Se știe că pacienții dependenți de alcool au de obicei degetul inelar considerabil mai lung decât degetul arătător, ceea ce sugerează o expunere prenatală ridicată la testosteron în raport cu estrogenul. Așa cum era de așteptat, aceste asocieri au fost mai puternice la bărbați decât la femei”, a continuat cercetătorul.

Cercetătorii speră ca aceste concluzii să contribuie la o mai bună înțelegere a factorilor care stau la baza variației consumului de alcool, de la abținere și consum ocazional până la dependența nocivă.

Acest studiu i se alătură unei serii de lucrări anterioare ale profesorului Manning care au explorat legătura dintre raportul dintre degete și diverse aspecte ale sănătății, inclusiv evoluția după infectarea cu COVID-19 și consumul de oxigen la fotbaliști.

Vă recomandăm să citiți și:

Pentru prima dată, a fost obținută fotosinteza în celule animale

Angajații sunt evaluați mai aspru atunci când finalizează sarcini cu întârziere, arată un studiu

O substanță din strugurii roșii ar putea preveni cancerul

De ce nu este bine să-ți faci patul imediat după ce te-ai trezit dimineața?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase