Home » Știință » Îți spui că ești mai fericit decât ești? Nu te mai amăgi!

Îți spui că ești mai fericit decât ești? Nu te mai amăgi!

Îți spui că ești mai fericit decât ești? Nu te mai amăgi!
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.10.2024

Odată ce îl observi, îl simți peste tot. Este vorba despre îndemnul omniprezent și sufocant de a fi mai fericit, de a te îmbunătăți, de a deveni mai bun – de a construi o viață mai bună.

S-ar putea să vină de la părinți, aproape sigur vine de la conturile de Instagram pe care le urmărim, am putea chiar presupune că vine de la rubricile de știri. Cel mai puternic dintre toate, probabil vine din propria noastră minte.

„S-ar putea să sune evident, dar nu sunt sigur că este cu adevărat, așa că o voi spune: există momente când viața pare foarte dificilă, dureroasă și copleșitoare. Atunci când lucrurile merg prost, atunci când lucrurile merg bine sau când îți trebuie toată energia doar pentru a supraviețui. Iar a-ți spune că trebuie să îți construiești o viață mai bună nu este doar obositor, ci și crud”, spune psihoterapeutul Moya Sarner.

„A-ți spune că trebuie să te prefaci fericit este o minciună”

Uneori, acest lucru se întâmplă când te aștepți mai puțin – nu când s-a întâmplat ceva rău, ci când s-a întâmplat ceva aparent bun, dar totuși te simți rău. Cum ar fi atunci când tocmai ai avut un copil mult așteptat și, în loc de bucuria preconizată, te confrunți cu epuizare totală, perioade de dezolare și sânii extrem de dureroși.

„În astfel de momente, a-ți spune că ar trebui să fii fericit și să devii din ce în ce mai fericit, sau a te preface că ești, este o minciună sfruntată. Știu asta pentru că este una pe care mi-am spus-o și eu. Este un fel de păcăleală, de a încerca să îți subminezi propriile instincte și să te convingi că realitatea ta internă este ceea ce vrei tu să fie, mai degrabă decât ceea ce este”, subliniază specialistul.

Fundația cu ajutorul căreia putem clădi o viață mai bună

Adevărul este că simți dezamăgire, furie și disperare. Totuși, se pare că este un dar pentru tine să recunoști acest lucru. Acest adevăr, despre ceea ce simțim cu adevărat, este cel mai hrănitor, important și valoros lucru pe care ni-l putem oferi nouă înșine și este fundația de la care poate porni o viață mai bună, potrivit The Guardian.

„Totul începe cu recunoașterea faptului că uneori te simți prost și că acesta este adevărul”, mai adaugă Sarner.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Clubul celor care se trezesc la 5 dimineața. Aduce asta succes și fericire?

Frumusețea nu aduce fericire. Ce se întâmplă cu oamenii care arată prea bine?

Reclamele ne fac mai fericiți sau mai triști? Un studiu a încercat să afle!

Michael Bolton, de la rock la pop romantic. „Trebuie să fiu fericit aici și acum”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase