Home » Știință » Test de cultură generală. Cum elimină corpul toxinele?

Test de cultură generală. Cum elimină corpul toxinele?

Publicat: 13.09.2024

Ești la sală. O picătură de sudoare îți alunecă pe nas și cade pe podea. Instructorul murmură: „Așa, elimină toate toxinele!” Porii tăi se dilată și pielea devine în curând acoperită de transpirație. Îți continui rutina și pleci simțindu-te mai ușor. Curățat, chiar. I se datorează această euforie stării de corp recent eliberat de toxine? Cum elimină corpul toxinele?

Ei bine, există o problemă cu această idee: pielea nu este de fapt un organ excretor. Yoga, sau orice alt exercițiu, este fără îndoială benefic dacă este practicat corect.

Cum elimină corpul toxinele? Într-adevăr, activitatea viguroasă ajută corpul să scape de toxine prin creșterea circulației limfei și a sângelui, care sunt filtrate de ganglionii limfatici și de rinichi. (Toxinele filtrate de ganglionii limfatici sunt redepozitate în fluxul sanguin și eliminate de rinichi.) Ficatul filtrează, de asemenea, unele produse reziduale, care sunt eliberate în intestin prin bilă.

Cum elimină corpul toxinele?

Adevărul este că, totuși, punctul final al acestor otrăvuri, atât metabolice, cât și de mediu, este acoperit de cele mai multe costume de baie. Scopul transpirației nu este să purifice corpul de toxine, ci să-l răcească prin evaporare.

Transpirația provenită din glandele sudoripare ecrine, care acoperă cea mai mare parte a corpului, este 99% apă și conține doar cantități foarte mici de săruri, uree și carbohidrați, toate fiind produse secundare naturale ale proceselor corporale.

Glandele sudoripare apocrine, asociate cu foliculii de păr din regiunile axilare și inghinale, eliberează unele grăsimi împreună cu apa. Când sunt descompuse de bacteriile de pe piele, aceste substanțe sunt responsabile pentru mirosul specific al unei persoane stresate sau care a făcut exerciții intense. Grăsimile pot conține cantități incidentale de toxine solubile în grăsimi, dar glandele sudoripare apocrine nu reprezintă o cale majoră de eliminare a acestora din corp, subliniază Britannica.

Substanțele nocive colectate de filtrele corpului (ca să o spunem într-un mod delicat) se duc în jos în corp, nu se îmbibă în tricoul de sală.

Vă recomandăm să citiți și:

Care sunt suplimentele ieftine prin care ne îmbunătățim memoria?

Cum ne afectează sănătatea consumul de sucuri dietetice?

Un studiu alarmant arată că multe mărci de prezervative și lubrifianți conțin chimicale eterne

Teoriile lui Sigmund Freud, greșit interpretate. Ce arată noi analize?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase