Home » Știință » Ce au descoperit cercetătorii după ce l-au studiat pe cel mai puternic om din lume?

Ce au descoperit cercetătorii după ce l-au studiat pe cel mai puternic om din lume?

Publicat: 05.09.2024

O echipă de specialiști în sport și exerciții fizice din Marea Britanie, Qatar și Irlanda a descoperit că un grup puțin cunoscut de mușchi lungi și subțiri care se întind de la genunchi până la pelvis joacă un rol mult mai important în ridicarea obiectelor grele decât se credea anterior. Cum funcționează mușchii importanți pentru ridicări?

În studiu, publicat în Journal of Applied Physiology, echipa a evaluat fizicul unui bărbat pe nume Eddie Hall, care a fost la un moment dat considerat cel mai puternic om de pe Pământ.

Așa cum s-a văzut la recentele Jocuri Olimpice de vară, halterofilii muncesc timp de ani întregi pentru a-și dezvolta mușchii.

Care sunt mușchii importanți pentru ridicări?

În această nouă cercetare, echipa a descoperit mușchii importanți pentru ridicări, un grup adesea neglijat de mușchi, numiți semitendinosus, sartorius și gracilis, cunoscut colectiv drept „mușchii frânghie”; acești mușchi cresc mai mult în timpul antrenamentului decât mușchii mai cunoscuți ai picioarelor, cum ar fi ischiochimbiralii, fesierii și cvadricepșii.

Cercetările anterioare au arătat că scopul principal al acestor mușchi este de a stabiliza pelvisul în timp ce acesta se conectează la osul coapsei.

Cum răspunde corpul la antrenament?

Cercetătorii au vrut să afle mai multe despre modul în care corpul răspunde la regimurile de antrenament de forță, cum sunt cele urmate de culturiști și halterofili. În acest scop, l-au implicat pe Hall, care a fost încoronat cel mai puternic om din lume în 2017. La momentul examinării, el a recunoscut că nu mai era la fel de puternic sau în formă ca atunci când a câștigat titlul, dar era totuși mult mai dezvoltat decât un bărbat obișnuit, notează Medical Xpress.

Pentru a înțelege mai bine dezvoltarea musculară, cercetătorii i-au măsurat toți mușchii lui Hall, folosind o varietate de tehnici, inclusiv măsurători cu bandă și scanări RMN.

Oamenii de știință au descoperit că „mușchii frânghiei” erau de aproximativ trei ori mai mari decât la un bărbat obișnuit, o diferență mai mare decât la orice alt mușchi sau grup muscular din corpul său. Echipa de cercetare sugerează că „mușchii frânghiei” joacă un rol mult mai important în ridicarea greutăților decât se credea anterior.

Vă recomandăm să citiți și:

Cele două momente din viață în care oamenii îmbătrânesc de două ori mai repede

Ce se întâmplă dacă nu stai jos o săptămână? Un YouTuber a făcut un experiment

Cum faci să funcționeze o relație – sfaturile avocaților de divorțuri

Oamenii de știință au găsit rețeaua neuronală vitală pentru creativitate

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase