Home » Știință » Cum faci să funcționeze o relație – sfaturile avocaților de divorțuri

Cum faci să funcționeze o relație – sfaturile avocaților de divorțuri

Cum faci să funcționeze o relație – sfaturile avocaților de divorțuri
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.08.2024

Purtați discuții incomode încă de la început, nu vă fie teamă să vă certați și gândiți-vă bine înainte să vă mutați împreună – acestea sunt doar câteva sfaturi de la avocații specializați în divorțuri, care împărtășesc experiența pentru persoane singure și cupluri.

Înainte chiar de a pleca la o primă întâlnire, spune Jessica Keal, asociat la Simkins LLP, este important să vă dați seama ce vă doriți cu adevărat de la un potențial partener: „Pentru unii oameni este bunătatea, pentru alții empatia, pentru alții stabilitatea financiară. Niciuna dintre aceste priorități nu este greșită. Asigură-te doar că le ai în vedere.”

Cunoașteți prioritățile relației

Când vine vorba de a-ți da seama ce fel de partener îți dorești, spune ea, „este bine să reflectezi asupra relațiilor din trecut, asupra acelor momente în care ai simțit că un partener te-a dezamăgit: este un bun indiciu că o calitate pe care o prioritizezi nu a fost acolo. Ai nevoie de asta pentru a fi fericit? Fii sincer cu tine”.

Purtați din timp marile discuții non-romantice

„Deseori descoperi că cuplurile sunt atât de îndrăgostite la începutul relației lor încât nu se gândesc la lucruri precum: Suntem de acord cu privire la modul în care vor fi educați copiii noștri sau ce îngrijiri medicale vrem să primim?”, spune Keal.

Aceste conversații sunt cruciale, deoarece reprezintă genul de chestiuni care pot deveni, în cele din urmă, motive de neînțelegere.”

Liza Gatrell, partener la Stowe Family Law, este de acord. „Dacă aveți aceste conversații în avans, consider că este mai puțin probabil să vă despărțiți pe parcurs”, spune ea, potrivit The Guardian.

Gatrell adaugă că banii – și întrebări precum modul în care v-ați putea descurca dacă ajungeți să câștigați salarii diferite – este un subiect important de aprofundat mai devreme decât poate părea firesc.

Amândoi vă veți schimba de-a lungul anilor

„Mi se pare că oamenii nu vor să recunoască faptul că, în timp, într-o relație, se schimbă – persoana de care te-ai îndrăgostit în prima zi nu mai este aceeași persoană 25 de ani mai târziu”, spune Sophie Campbell-Adams, director la Britton & Time.

Ea spune că poate fi un lucru mărunt, cum ar fi faptul că partenerul nu spală niciodată vasele sau nu ridică prosopul de pe podea, care se transformă în resentimente de-a lungul anilor.

Avocata spune că astfel de resentimente sunt mai ușor de combătut prin comunicare și împărțirea sarcinilor domestice, dar a văzut conflicte care apar din cauza geloziei unui partener față de succesul celuilalt, de exemplu, sau din cauza faptului că cineva se răzgândește în privința dorinței de a avea copii.

Întotdeauna este mai bine să existe dezbatere

„Cred că este sănătos să te cerți, să ai acele dezbateri, să ai acele discuții, să-ți expui punctul de vedere și să fii auzit”, spune Campbell-Adams.

„Mulți oameni spun că, dacă te cerți, nu ești fericit sau îndrăgostit, iar eu nu sunt de acord cu asta, deoarece atunci se creează resentimente”, continuă ea.

Gândiți-vă bine înainte de a vă muta împreună

După ce a lucrat în domeniul dreptului familiei din 1979, Vanessa Lloyd Platt, proprietar al Lloyd Platt & Co, spune: „Concluzia mea este că nu ar trebui să locuiți împreună decât dacă vă protejați cu adevărat, după ce am văzut atâția ani de promisiuni încălcate și oameni cu inima frântă”.

Acest lucru este valabil mai ales în zilele noastre, spune ea, cu dezacorduri cu privire la subiecte cum ar fi avansul pentru o casă.

„În ultimii câțiva ani, mamele și tații sunt târâți în aceste divorțuri, ceea ce le face și mai dificile. Este foarte important, în cazul în care va exista o contribuție financiară dezechilibrată uriașă, să vă întrebați: am nevoie de un acord de împrumut sau părinții mei vor fi mulțumiți să nu o ceară înapoi? Și ce este rezonabil? Ce este corect?”

Vă mai recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. În care țară europeană a fost interzis divorțul până în 1996?

Cum s-au schimbat motivele de divorț din anii 1950 și până astăzi?

Cele mai frecvente semnale care „anunță” un divorț

Principalul motiv pentru care femeile și bărbații aleg să divorțeze

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase