Home » Știință » Astronauții și-au făcut propriile „Jocuri Olimpice” la bordul Stației Spațiale Internaționale

Astronauții și-au făcut propriile „Jocuri Olimpice” la bordul Stației Spațiale Internaționale

Publicat: 02.08.2024

Astronauții și-au făcut propriile „Jocuri Olimpice” la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), într-o stare de imponderabilitate, și le-au transmis urări de succes sportivilor care concurează la Jocurile Olimpice de la Paris.

Astronauții și-au făcut propriile „Jocuri Olimpice” la bordul ISS. Vineri, 26 iulie, NASA a lansat un videoclip în care astronauții de pe ISS interpretează o serie de parodii sportive, începând cu o falsă ceremonie de purtare a torței olimpice.

Membrii echipajului au realizat apoi o serie de evenimente olimpice în imponderabilitate, fiind ajutați de lipsa gravitației pe măsură ce au încercat să se descurce în sporturi care sunt în general mult mai dificile din cauza gravitației: favoritele gimnasticii, precum calul cu mânere și săriturile pe podea; realizări din atletism, cum ar fi aruncarea discului și a greutății; precum și gardurile, halterele și altele.

Astronauții și-au făcut propriile „Jocuri Olimpice” în spațiu!

„În ultimele zile, pe Stația Spațială Internațională, ne-am distrat grozav pretinzând că suntem atleți olimpici”, a spus astronautul NASA Matthew Dominick la finalul videoclipului, ținând în mână o torță olimpică falsă.

 

Sursa: YouTube

„Desigur, am avut avantajul imponderabilității”, a adăugat el, recunoscând avantajele lipsei de gravitație. „Nu ne putem imagina cât de greu trebuie să fie să fii un sportiv de talie mondială, făcând aceste sporturi sub gravitație reală”, a declarat Dominick.

„Desigur, am avut avantajul imponderabilității”

„Așa că, din partea tuturor celor de la bordul Stației Spațiale Internaționale, tuturor sportivilor de la Jocurile Olimpice, succes!”, a continuat astronautul. Cel mai amuzant eveniment în imponderabilitate ar putea fi cu ușurință interpretarea ridicării greutăților de către echipajul ISS, în care un membru al echipajului ridică o bară de care sunt „fixați” alți doi astronauți, în loc de greutățile rotunde tradiționale.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 se vor desfășura până pe 11 august, amintește Futurism.

Vă recomandăm să citiți și:

Coroana Soarelui este ciudat de fierbinte, iar o sondă de la NASA a făcut o descoperire surpriză

Oamenii de știință au descoperit razele gamma cu cea mai mare energie din Univers

Schițele lui Kepler din 1607 privind petele solare rezolvă mistere și 400 de ani mai târziu

O descoperire surprinzătoare sugerează că un ocean misterios se ascunde în Sistemul Solar

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase