Home » Știință » Test de cultură generală. Care este diferența dintre unt și margarină?

Test de cultură generală. Care este diferența dintre unt și margarină?

Publicat: 01.08.2024

Margarina iese adesea câștigătoare în fața untului când vine vorba de sănătatea inimii. Dar care este diferența dintre unt și margarină?

Care este diferența dintre unt și margarină? Margarina este un amestec de uleiuri care sunt în mare parte grăsimi nesaturate. Untul este făcut din smântână sau lapte. Tipul de grăsime găsit în produsele animale, cum ar fi smântâna, este în mare parte grăsime saturată.

Înlocuirea grăsimilor saturate cu grăsimi nesaturate poate reduce riscul bolilor cardiovasculare. Grăsimile din uleiurile vegetale reduc colesterolul total și colesterolul cu lipoproteine de joasă densitate, adică „colesterolul rău”, atunci când înlocuiesc grăsimile saturate. Acest lucru este foarte evident în cazul uleiurilor compuse în mare parte din grăsimi polinesaturate, cum ar fi uleiul de soia, atunci când acestea înlocuiesc grăsimile saturate.

Care este diferența dintre unt și margarină?

Însă unele margarine sunt mai bune decât altele.

Margarina vândută în afara Statelor Unite poate conține grăsimi trans. Aceste grăsimi cresc riscul de boli de inimă. Margarina vândută în SUA nu are voie să conțină grăsimi trans adăugate.

În funcție de uleiurile folosite și de rețetă, margarinele au cantități diferite de grăsimi saturate, sare și vitamine. Cu cât margarina este mai solidă, cu atât conține mai multe grăsimi saturate. Margarinele la pachet (în formă de bloc) au adesea mai multe grăsimi saturate decât cele la tub. Așadar, evitați margarina la pachet și alegeți margarina moale sau lichidă, recomandă Mayo Clinic.

Căutați margarina cu cea mai mică cantitate de grăsimi saturate. Cea mai bună alegere este să găsiți una cu mai puțin de 10% din valoarea zilnică recomandată pentru grăsimi saturate. Puteți găsi această informație pe eticheta valorilor nutriționale. De asemenea, puteți verifica etichetele pentru a vedea care margarină are cea mai mică cantitate de sare.

Limitați cantitatea de margarină pe care o folosiți pentru a limita caloriile!

Vă recomandăm să citiți și:

Ingredientul activ din Ozempic, legat de o afecțiune ce cauzează orbire

Test de cultură generală. Poți pica testul antidrog dacă ai mâncat semințe de mac?

Copiii persoanelor care au fost obeze în adolescență au un risc mai mare să fie și ei obezi, arată un studiu

O nouă cale de comunicare descoperită în creier! Cum ne-ar putea ajuta?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase