Home » Știință » Cum să ne acceptăm corpul cu tot cu „imperfecțiuni”?

Cum să ne acceptăm corpul cu tot cu „imperfecțiuni”?

Cum să ne acceptăm corpul cu tot cu „imperfecțiuni”?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.07.2024

Acceptarea propriilor imperfecțiuni poate veni după un drum sinuos al vieții, însă specialiștii spun că primul pas către acest lucru regândirea lui.

Cele mai multe dintre ceea ce cultura frumuseții numește defecte – pori, riduri, pungi sub ochi, celulită, țesut adipos (grăsime) – sunt doar trăsături umane de bază. Ele sunt poziționate ca „defecte” de dragul profitului (de aceea există numeroase creme și anticearcăn pentru a „repara” o trăsătură ireparabilă).

„Celor care le spun altor oameni că par obosiți: ce, vă întreb politicos, este în neregulă cu voi? Dacă întâlniți pe cineva care pare suficient de epuizat încât să își modifice temporar forma fizică, luați în considerare posibilitatea ca – 1) să simtă deja asta și, prin urmare, să nu fie nevoie să aduceți vorba despre asta sau – 2) să nu știți despre ce vorbiți”, spune editorul The Guardian.

Pungile de sub ochi, o sumedenie de motive

Pungile de sub ochi pot fi rezultatul unei nopți nedormite, desigur – dar pot indica, de asemenea, o seară de sărbătoare în care s-a băut șampanie, un zbor peste hotare sau alergii. Ar putea fi un răspuns la lacrimi (de fericire, poate), la îmbătrânire (inevitabilă) sau la genetică (imuabilă).

„Niciuna dintre aceste situații nu necesită comentariul dumneavoastră. Există un singur caz în care se cuvine să spuneți ceva despre fața unui străin, și anume dacă are spanac în dinți. Chiar și atunci, trebuie făcut cu blândețe și discreție”, mai spune sursa citată.

Frumusețea este încă susținută ca obiectiv final al unei bătălii, iar trăsăturile inerente sunt încă considerate imperfecte. În egală măsură, dimensiunea pieței de îngrijire a pielii în 2019 a crescut de la 130 de miliarde de dolari la nivel global la 187 de miliarde de dolari în prezent.

Nu, așa este fața mea

Desigur, este greu să menții o perspectivă echilibrată atunci când oamenii îți comentează constant pungile de la ochi. Totuși, există modalități de a gestiona această situație care vă pot consolida imaginea de sine.

„De-a lungul vieții mele de adult, o mână de oameni mi-au arătat stomacul proeminent și m-au întrebat dacă sunt însărcinată. Prima dată când s-a întâmplat, am fost devastată. A doua oară când s-a întâmplat, am răspuns: Nu, sunt doar grasă! Rușinea situației a fost imediat redirecționată de la corpul meu la comportamentul lor și m-am simțit incredibil. Încercați! Când cineva vă întreabă dacă sunteți obosit, spuneți: Nu, așa este fața mea”, conchide autorul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Microbiomul fericit: cum avem grijă de „vietățile” din și de pe corpul nostru?

Ceasul intern al corpului poate stimula tratamentele împotriva cancerului, spun oamenii de știință

A fost găsită o genă care ajută celulele canceroase să se răspândească în tot corpul

Crezi că arăți mai tânăr decât ești? Iată ce efect are gândirea asta asupra corpului tău

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase