Home » Știință » De ce femeile încearcă orice metodă de a obține medicație cu testosteron?

De ce femeile încearcă orice metodă de a obține medicație cu testosteron?

De ce femeile încearcă orice metodă de a obține medicație cu testosteron?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.07.2024

Experții sunt îngrijorați de faptul că femeile nu sunt sfătuite corespunzător cu privire la hormoni și că aceștia sunt prea ușor de obținut.

„Ca multe femei de vârstă mijlocie, mă simt adesea obosită, incapabilă să mă concentrez și sufăr de libido scăzut. Terapia convențională de substituție hormonală (HRT) m-a ajutat puțin, dar, potrivit prietenilor și rețelelor de socializare, mai există ceva care ar putea ajuta: testosteronul”, spune Linda, editor The Guardian.

Susținătorii acestei soluții susțin că, pe lângă creșterea libidoului – singurul lucru pentru care este recomandată – înlocuirea testosteronului poate ameliora o serie de probleme legate de menopauză, de la starea de spirit scăzută, concentrarea și memoria slabe, la probleme de somn, rezistență și motivație. Se susține că poate chiar proteja oasele, mușchii și creierul femeilor.

Discursurile neavizate spun că testosteronul poate rezolva multe probleme

Dacă pare prea frumos ca să fie adevărat, înseamnă că este posibil să fie așa: indicațiile medicale subliniază că singura recomandare bazată pe dovezi pentru utilizarea testosteronului la femei este dorința sexuală scăzută și că nu există date suficiente pentru a susține utilizarea acestuia pentru alte simptome sau pentru prevenirea bolilor.

Din acest motiv, puțini medici de familie sunt dispuși să îl prescrie. Cu toate acestea, femeile fac rost de medicația aceasta prin intermediul clinicilor private sau în online, potrivit The Guardian.

Potrivit profesorului Annice Mukherjee, endocrinolog la spitalul Spire Manchester, multe paciente procedează asa.

Evangheliștii testosteronului din social media spun că acesta este hormonul care lipsește femeilor și că, dacă nu vă simțiți bine pe HRT, este din această cauză – ceea ce face ca multe femei să se simtă disperate. Ele știu că NHS sau medicii privați nu le vor da acest medicament decât dacă pot identifica faptul că au un libido scăzut, așa că învață ce trebuie să spună. Dacă știți ce căsuțe să bifați, o puteți obține”, a spus ea.

Femeile învață un discurs pentru a obține testosteron

Mukherjee și alți experți sunt îngrijorați de faptul că femeile nu sunt informate pe deplin cu privire la potențialele riscuri și efecte secundare sau la modul de administrare a testosteronului în condiții de siguranță.

Aceasta este o problemă deosebită în Regatul Unit deoarece, spre deosebire de Australia, unde a fost aprobată o formulă specifică femeilor, britanicelor li se prescrie de obicei formula masculină. Bărbații cu un nivel scăzut de testosteron ar trebui să utilizeze un plic de Testogel pe zi, însă femeile trebuie să împartă fiecare plic pe parcursul a 10 zile, ceea ce este dificil de estimat.

Prof. Susan Davis, coordonatoarea programului de cercetare a sănătății femeilor de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, a declarat că „inclusiv o cantitate mică în plus poate reprezenta o cantitate excesivă – astfel încât șansa de a face rău este mult mai mare”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cine este prima femeie care va conduce forțele armate ale Canadei?

Femeile sunt de 14 ori mai expuse să moară în urma dezastrelor naturale

Femeilor li se face frig mai ușor decât bărbaților? Iată ce spune știința!

Prima femeie medic din Scoția. Sophia Louisa Jex Blake, femeia care a spart barierele de gen ale societății

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase