Test de cultură generală. Poți pica testul antidrog dacă ai mâncat semințe de mac?

11 07. 2024, 11:00

Semințele de mac sunt comestibile și nutritive; ele provin de la macul de grădină (Papaver somniferum). Poți pica testul antidrog dacă ai mâncat semințe de mac?

Acest mac este sursa opiului, precum și a heroinei, a morfinei și a codeinei. Deși semințele în sine nu conțin opiacee, ele sunt frecvent contaminate cu resturi de morfină în timpul recoltării.

Iată în ce situație poți pica testul antidrog dacă ai mâncat mac: procesarea elimină o mare parte resturile de morfină, dar nu este neobișnuit să rămână urme minime. Astfel, în funcție de cantitatea de semințe de mac consumate, de țara de origine și de testul utilizat, consumul de semințe de mac poate provoca, într-adevăr, un rezultat pozitiv de opiacee la un test de urină.

Poți pica testul antidrog dacă ai mâncat semințe de mac?

Există numeroase relatări conform cărora un singur covrig acoperit cu semințe de mac a fost suficient pentru a face ca cineva să pică un test de droguri, iar persoanele aflate în libertate condiționată au adesea interdicția de a consuma semințe de mac, potrivit Britannica.

Totuși, este evident că există o diferență uriașă între cantitatea de opiacee găsită la consumatorii de semințe de mac și cea găsită la cei care abuzează de narcotice, iar pragul pentru testare a fost crescut în multe locuri pentru a evita această confuzie. Este cunoscut faptul că semințele de mac pot fi detectate în urină timp de până la 48 de ore după consum și pot persista chiar și mai mult. Dacă te aștepți la un test antidrog, cel mai bine este să eviți semințele de mac cu câteva zile înainte.

Ce este macul?

Semințele de mac sunt semințe mici, uscate ale macului de grădină, utilizate în alimentație pentru aromatizarea preparatelor și ca sursă de ulei de semințe de mac. Semințele de mac nu au proprietăți narcotice, deoarece lichidul conținut în bobocii de mac, care devine opiu, este prezent doar înainte ca semințele să fie complet formate.

Macul este o plantă erbacee anuală originară din Grecia și Orient. Semințele de mac sunt un condiment antic; capsule de semințe au fost găsite în Elveția în rămășițele așezărilor lacustre preistorice.

Semințele sunt mici (aproximativ 1 mm în lungime), au formă de rinichi și sunt de culoare gri-albăstrie până la albastru închis. Acestea au un miros ușor de nuci și un gust delicat, de nucă, fiind deosebit de populare în pâini și alte produse de patiserie. Semințele de mac conțin între 44 și 50% ulei fix, dintre care principalele componente sunt acizii linoleic și oleic, conform Britannica.

Vă recomandăm să citiți și:

Cercetătorii au descoperit un antibiotic revoluționar, care protejează bacteriile „bune”

Cum ne pot ajuta meșteritul și activitățile artistice să fim mai calmi?

Testul de salivă de la domiciliu poate depista cancerul de prostată

Medicamentul care „topește” tumorile, un moment de cotitură în vindecarea cancerului