Home » Știință » Tinerii simt că li „se fură” tinerețea, arată un nou raport

Tinerii simt că li „se fură” tinerețea, arată un nou raport

Publicat: 09.07.2024

Un nou raport al Centrului pentru Politici de Tineret și Practici Educaționale (CYPEP) de la Universitatea Monash (Australia) a constatat că tinerii simt că li „se fură” tinerețea.

Datele colectate pentru Barometrul Tineretului Australian din 2022 au fost analizate de membrii Grupului de Referință pentru Tineret al CYPEP pentru a oferi perspective mai profunde asupra a ceea ce înseamnă să fii tânăr și de ce tinerii simt că pierd aceste experiențe și că li se „fură” tinerețea.

Presiunile legate de costul vieții și de echilibrarea muncii cu studiile au făcut ca 45% dintre australienii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani să simtă adesea că își pierd tinerețea.

Motivele pentru care tinerii simt că li „se fură” tinerețea

Provocările identificate de tineri se învârt în jurul a patru domenii cheie: finanțe, muncă, educație și planificare pe termen lung. Aceste provocări sunt strâns interconectate și legate de sentimentul de a pierde a tinereții.

Descoperirile cheie ale raportului includ faptul că: 69% dintre tinerii care se îngrijorau adesea că nu au suficientă mâncare simțeau adesea că își pierd tinerețea; 60% dintre cei care se confruntau adesea cu dificultăți financiare simțeau adesea că își pierd tinerețea; 51% dintre cei care erau șomeri simțeau adesea că își pierd tinerețea; 50% dintre cei care erau puțin probabil să rămână în actuala lor locuință simțeau adesea că își pierd tinerețea; și 55% dintre cei care simțeau că este puțin probabil să aibă copii în viitor simțeau că își pierd tinerețea.

„Acest raport a surprins dinamica în continuă schimbare și provocările pe care tinerii trebuie să le îndure pentru a supraviețui, a prospera și a experimenta „tinerețea”. Exemplifică reziliența și optimismul lor, în ciuda lipsei de suport instituțional. Dar, cel mai important, ghidează factorii de decizie să meargă mai departe și să sprijine generațiile viitoare din perspectiva tinerilor”, a spus Andrew Leap, coautor al raportului și membru al Grupului de Referință pentru Tineret.

Cum pot fi ajutați tinerii în această perioadă importantă din viață?

Lipsa suportului adecvat a fost de asemenea asociată cu sentimentul de pierdere a tinereții: 56% au raportat că nu există suficient suport guvernamental pentru sănătatea mintală și simțeau adesea că își pierd tinerețea; 55% au raportat că nu există suficient suport guvernamental pentru educație și simțeau adesea că își pierd tinerețea; și 51% au raportat că nu există suficient suport guvernamental pentru ocuparea forței de muncă și simțeau adesea că își pierd tinerețea.

Profesorul Lucas Walsh, coautor al raportului și director al Centrului pentru Politici de Tineret și Practici Educaționale de la Universitatea Monash, a spus că raportul subliniază importanța ca tinerii să fie în centrul discuțiilor despre cum pot fi sprijiniți mai bine.

„Tinerii, izolați în timpul pandemiei, navigând într-un mediu ostil de angajare și cu studii perturbate, ne-au spus că li se ‘fură’ tinerețea. Le-au fost negate experiențe esențiale de viață într-o perioadă critică a dezvoltării lor”, a spus profesorul Walsh.

„Acest raport explorează ce înseamnă să îți pierzi tinerețea întrebându-i pe tineri înșiși ce trebuie să facem pentru a sprijini mai bine generația pandemiei”, adaugă el.

Tinerii din ziua de azi se confruntă cu provocări fără precedent, iar acest raport surprinde luptele lor și necesitatea unor intervenții țintite pentru a-i ajuta să prospere, concluzionează Phys.org.

Vă recomandăm să citiți și:

Surpriză! Medicii au descoperit că semaglutida vindecă și alte boli

Cercetătorii au reușit să vadă cum comunică neuronii

Cromozomul Y evoluează mai repede decât cromozomul X, arată un studiu pe primate

Reclamele ne fac mai fericiți sau mai triști? Un studiu a încercat să afle!

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase