Home » Știință » Test de cultură generală. În care țară europeană a fost interzis divorțul până în 1996?

Test de cultură generală. În care țară europeană a fost interzis divorțul până în 1996?

Publicat: 02.07.2024

Legile după care trăim în prezent nu au fost dintotdeauna așa. În care țară europeană a fost interzis divorțul până în 1996?

În care țară europeană a fost interzis divorțul până în 1996? Este vorba despre Irlanda.

Irlanda a interzis divorțul în constituția sa din 1937 și a fost ultima țară din Europa care l-a legalizat. Votul referendumului din 1995 pentru modificarea constituției a fost adoptat cu o marjă îngustă, de 50,28% la 49,79%, potrivit Britannica.

În care țară europeană a fost interzis divorțul până în 1996? Ce țară are cea mai mare rată de divorț?

Conform datelor furnizate de Organizația Națiunilor Unite și alte surse, țara cu cea mai mare rată de divorț din lume în 2020 a fost Maldive, care a înregistrat 2.984 de divorțuri la o populație de 540.544 de locuitori, rezultând o rată de divorț de 5,52 la 1.000 de persoane. Aceasta reprezintă o scădere semnificativă față de rata larg mediatizată de 10,97 în 2002, care i-a adus țării un record mondial Guinness, scrie World Population Review.

De ce sunt atât de frecvente divorțurile în Maldive? O explicație comună este că cetățenii acestei națiuni insulare privesc cu neplăcere relațiile fizice în afara căsătoriei, dar atât căsătoriile, cât și divorțurile sunt ușor de obținut, astfel că oamenii se căsătoresc rapid și divorțează fără prea multe complicații în cazul eșuării relației.

Mai mult, în prezent are loc o schimbare culturală în Maldive, în care femeile devin mai puternice și capabile să se descurce financiar, având posibilitatea să părăsească căsătoriile care nu funcționează.

Unde este înregistrată cea mai mică rată de divorț?

Pe de altă parte, mai multe țări au rate foarte scăzute de divorț. Conform datelor disponibile, țara cu cea mai mică rată de divorț din lume este Sri Lanka, cu o rată de divorț de 0,15 divorțuri la 1.000 de locuitori.

Trebuie menționat că o rată scăzută de divorț nu înseamnă neapărat că cetățenii unei țări au căsătorii fericite și prospere. În unele țări, divorțurile pot fi mai dificil de obținut din punct de vedere legal sau soțiile ar putea să nu poată părăsi o căsătorie toxică din cauza temerilor pentru siguranța lor sau a copiilor lor, sau pentru că le lipsesc resursele financiare (sau oportunitățile sociale) pentru a susține familia pe cont propriu.

Vă recomandăm să citiți și:

Moleculele care dau savoare ciocolatei ar putea avea efecte nedorite pentru sănătate

ADN-ul misterios din genomul uman ar putea fi de vină pentru tulburările psihice

Ar putea oxitocina, numită și „hormonul fericirii”, să combată singurătatea?

Felul cum arătăm ar fi fost decis chiar înainte de naștere, arată un studiu

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase