Home » Știință » Surpriză! Medicii au descoperit că semaglutida vindecă și alte boli

Surpriză! Medicii au descoperit că semaglutida vindecă și alte boli

Publicat: 26.06.2024

Semaglutida vindecă și alte probleme. Medicii descoperă că noile medicamente pentru slăbit, cum ar fi Wegovy și Zepbound, pot provoca dispariția altor boli cronice, cum ar fi artrita, cel puțin pentru unii pacienți.

După cum scrie publicația New York Times, citată de Futurism, un pacient căruia i-a fost prescris Wegovy, al cărui ingredient activ, semaglutida, este un agonist pentru hormonul GLP-1, despre care se crede că este implicat în reglarea apetitului, nu a mai avut nevoie de medicamente suplimentare pentru a-și scădea tensiunea arterială sau pentru a-și trata artrita reumatoidă.

Un alt pacient care a luat Zepbound, al cărui ingredient activ, tirzepatida, se crede că funcționează similar, a constatat, de asemenea, că artrita sa s-a ameliorat. Se pare, deci, că semaglutida vindecă și alte probleme.

Efecte secundare pozitive: semaglutida vindecă și alte probleme

„În câteva zile, toate durerile mele articulare au dispărut”, a declarat o pacientă.

„Tratăm condiția medicală a obezității și complicațiile acesteia în același timp”, a adăugat internista și specialista în medicina obezității Stefie Deeds.

Deși abia începem să înțelegem efectele secundare, atât pozitive, cât și negative, ale administrării tot mai popularelor medicamente agoniste GLP-1, cum ar fi Zepbound, de la Eli Lilly, și Wegovy, de la Novo Nordisk, practicienii observă unele beneficii secundare fascinante.

Cu toate acestea, tratarea obezității mai întâi, în loc să se concentreze pe condițiile asociate, cum ar fi zahărul din sânge și tensiunea arterială ridicate, se dovedește a fi controversată printre experți.

Un medic din Seattle, Scott Hagan, a declarat pentru NYT că discută opțiunea medicamentelor pentru slăbit doar după ce alte condiții nu arată semne de îmbunătățire.

Dezbaterea cu privire la medicamentele pentru slăbit este departe de a se fi terminat

Știința încă nu a stabilit cu precizie dacă există o legătură cauzală între administrarea medicamentelor pentru slăbit și îmbunătățirea ulterioară a condițiilor asociate.

Cu toate acestea, practicienii sunt optimiști că medicamentele pentru slăbit, cum ar fi Wegovy și Ozempic, ar putea avea efecte secundare pozitive. Un studiu a constatat că persoanele cu diabet și boală renală care luau Ozempic și-au îmbunătățit funcția renală. Novo Nordisk a raportat, de asemenea, că Wegovy a dus la îmbunătățiri similare.

Eli Lilly a susținut că Zepbound poate trata apneea obstructivă în somn, o tulburare comună de somn în care respirația se oprește și reîncepe în mod repetat.

Un alt studiu, care a implicat 156 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson în stadiu incipient, a constatat că un precursor al Ozempic, numit lixisenatida, poate încetini progresia bolii.

Însă rămâne neclar dacă practicienii din domeniul sănătății vor ajunge vreodată la un consens cu privire la abordarea unificată în ceea ce privește greutatea și sănătatea. Medicii rămân împărțiți între a începe prin a aborda obezitatea sau prin a trata mai întâi condițiile asociate obezității.

Având în vedere popularitatea în creștere a medicamentelor precum Ozempic și Wegovy, totuși, este puțin probabil ca aceasta să fie ultima dată când auzim despre această dezbatere.

Vă recomandăm să citiți și:

Dependența de Internet afectează comportamentul și dezvoltarea adolescenților

Inteligența Artificială a găsit aproape un milion de surse de antibiotice în natură

Tratamentul mai puțin invaziv ar putea ajuta unii pacienți care suferă de cancer

Un nou gel contraceptiv masculin funcționează mai rapid și mai bine

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase