Cu toții cunoașteți și probabil ați consumat acest produs. Dar cine și cum a inventat tăițeii instant? Tăițeii instant au fost inventați de Momofuku Ando în 1958.
Cine și cum a inventat tăițeii instant? În biografia sa, „Povestea Inventării Tăițeilor Instant” (2002), Ando își amintește că plimbându-se prin străzile din Ōsaka după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a văzut o lungă coadă de oameni tremurând de frig, așteptând un castron de tăiței.
Scăderea de alimente era răspândită în acea perioadă, iar Ando își amintea că și-a spus că „pacea va veni când oamenii vor avea mâncare”. A hotărât să creeze un fel de mâncare de tăiței nutritivi, ieftini și ușor de pregătit.
Lucrând într-un șopron din spatele casei sale din Ikeda, Japonia, Ando a experimentat diferite modalități de fabricare, uscare și aromatizare a tăițeilor. Prin încercare și eroare, a găsit în cele din urmă o metodă de pregătire a tăițeilor prin presărarea lor cu supă de pui și apoi prăjirea lor.
Când Ando a adăugat apă clocotită la tăițeii prăjiți, aceștia s-au hidratat și au eliberat aroma de pui. Primul castron instant de supă de tăiței era pregătit pentru producție. Deși produsul lui Ando era inițial mai scump decât un castron de tăiței proaspeți, prețul a scăzut treptat datorită cererii, iar tăițeii instant au devenit curând omniprezenți.
Compania lui Ando, Nissin, continuă să vândă produsul său sub formă de Top Ramen și Cup Noodles într-o varietate de arome, inclusiv carne de vită, creveți și sos de soia. Muzeul Cup Noodles, cu locații în Ōsaka și Yokohama, Japonia, sărbătorește nu numai tăițeii, ci și perseverența și ingeniozitatea, notează Britannica.
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?
Cercetătorii au identificat regiunea din creier implicată în controlul atenției
Un studiu arată că oamenii inteligenți au tendința să fie de stânga
Clipitul nu doar umezește ochii, dar și crește puterea semnalului vizual, arată un nou studiu