Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine
Se pare că există o „șmecherie” în care mulți dintre noi ar trebui să credem dacă vrem să fim mai împăcați atunci atunci când navigăm pe social media.
Metoda rapidă și gratuită vă va schimba instantaneu viața în bine: puneți pe mute persoanele care vă agasează pe rețelele de socializare.
Procesul este diferit pentru fiecare platformă în parte – de obicei, mergeți la pagina de profil a celui care vă stresează sau la una dintre postările sale și apăsați pe „mute”, „snooze” sau „unfollow” – și apoi asta este tot!
Limitele digitale creează un mediu mai sănătos
Această detoxifiere digitală vă lasă rețelele de socializare oarecum mai puțin „murdare” decât înainte.
„Reducerea la tăcere a conturilor care te supără în mod repetat înseamnă să pui limite digitale pentru a crea un mediu digital mai sănătos. Aceasta vă permite să evitați conținutul supărător fără a întrerupe conexiunile. Acest lucru vă poate păstra bunăstarea mentală, menținând în același timp rețelele sociale sau profesionale”, spune Bailey Parnell, fondator și președinte al Center for Digital Wellbeing.
Poate părea un sfat destul de evident și la îndemână, dar cu toate acestea, poate fi greu de urmat, notează The Guardian. Iritarea pe care o simțim atunci când vedem postările proaste sau ridicole ale cuiva poate veni la pachet cu o senzație de satisfacție de tipul: „Uitați-vă la ei! Sunt enervanți!”
De ce ne place să râdem de alții?
„Poate exista o doză de dopamină care vine la capătul din spate al emoțiilor. Putem ajunge să râvnim la vârfurile de adrenalină care însoțesc conținutul care ne face să ne simțim șocați, furioși sau dezgustați. Dacă avem o viață banală, dacă suntem nestimulați, dacă suntem plictisiți sau sub așteptări, atunci consumul acestui material poate deveni o formă de divertisment sau de distragere a atenției”, spune la rândul său Monica Amorosi, terapeut din New York City.
Ca atare, poate că cel mai eficient este să folosim funcția de „mute” împotriva celor care ne enervează într-un mod banal, cotidian – un coleg de serviciu, de exemplu.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Anthony Hopkins, actorul care își încurajează fanii pe social media
Pauzele de la social media îmbunătățesc sănătatea mintală
Utilizarea rețelelor sociale, legată de comportamente riscante în cazul tinerilor
Cu cât petrecem mai puțin timp pe rețelele sociale, cu atât mai bine ne simțim