Home » Știință » Șeful celei mai mari organizații pentru căutarea vieții extraterestre spune că „este viață dincolo de Pământ” dar SUA nu au și nici nu au avut vreodată dovezi

Șeful celei mai mari organizații pentru căutarea vieții extraterestre spune că „este viață dincolo de Pământ” dar SUA nu au și nici nu au avut vreodată dovezi

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.04.2024

Dacă ar fi să luăm în considerare sumedenia de rapoarte despre incidente cu obiecte misterioase pe cerul Pământului, am crede că planeta noastră este sub asalt.

Însă, șeful Institutului SETI, cea mai mare organizație pentru căutarea și înțelegerii vieții dincolo de Pământ, crede că ar fi indicat să facem un pas în spate și să acceptăm realitatea.

„Nu avem nicio dovadă de vreo sursă credibilă care ar indica prezența tehnologiei extraterestre pe cerurile noastre. Și nici nu am avut vreodată. Ideea că [Guvernul SUA] ascunde un asemenea secret este total absurd. Nu există nicio motivație de a face asta”, a declarat Bill Diamond, președinte și director executiv al Institutului SETI, cu sediul în Mountain View, California.

Vom descoperi tehnologie extraterestră pe cerul nostru?

SETI este un contractor principal pentru NASA și Fundația Națională de Știință și colaborează cu parteneri din industrie. Într-un interviu cu Space.com, Diamond și-a împărtășit gândurile și argumentele despre teoriile care susțin că extratereștrii vizitează cu regularitate Pământul și nu numai.

Conform interviului, Diamond crede că nu ar trebui să excludem în totalitate posibilitatea că într-o bună zi vom descoperi tehnologie extraterestră pe cerul nostru, dar în același timp „nu ar trebui să concluzionăm că OZN-urile sunt tehnologie extraterestră în absența unor dovezi convingătoare”. „Și nu există dovezi convingătoare”, a adăugat șeful SETI.

Șeful SETI nu crede că extratereștrii s-ar prăbuși pur și simplu pe Pământ

Cea mai rapidă navă spațială construită vreodată de oameni este New Horizons, care continuă să se depărteze de Pământ. A fost lansată în 2006, trecând dincolo de Pluto, iar astăzi continuă să adauge kilometri la odometrul său.

„Dacă ai trimite acea navă spațială la cea mai apropiată stea vecină, Alpha Centauri, ar avea nevoie de 80.000 de ani pentru a ajunge acolo. Orice civilizație care a dobândit abilitatea de a traversa distanțele incredibil de vaste ale spațiului interstelar ar avea o tehnologie atât de avansată față de noastră încât ar fi imposibil de înțeles”, a explicat Diamond, mai spunând că ar fi de parcă am arăta un telefon inteligent unui Om de Neanderthal.

„Dacă astfel de ființe există, ar fi mai probabil să trimită hardware mai întâi și nu biologie pe Pământ, și cu siguranță nu s-ar prăbuși în deșerturile noastre”, a mai spus șeful SETI, făcând referire la incidentul din Roswell, New Mexico din 1947.

„Cu siguranță este viață dincolo de Pământ!”

Chiar și așa, publicul asociază SETI cu OZN-urile. „Există cu siguranță o legătură. De ce cred oamenii așa ceva? Pentru că vor să creadă. Nimeni nu vrea să se gândească de fapt că Pământul este singurul loc din spațiu în care a apărut viața. Chiar și acea idee e cam absurdă”, a precizat Diamond.

„Din punct de vedere statistic, fiecare stea de pe cerul nostru are una sau mai multe planete în jurul său”, a continuat Diamond. Mai mult, 50% sau mai mult dintre acestea sunt similare Pământului (adică stâncoasă și de dimensiuni similare) și aflate în zonele locuibile ale stelelor lor.

„Asta implică existența a zeci de miliarde de lumi potențial locuibile în galaxia noastră. Așa că, într-adevăr, probabilitatea ca noi să fim singuri în Univers este zero. Cu siguranță este viață dincolo de Pământ!”, a spus șeful SETI.

„Să fim serioși”

Cât despre alte teorii că extratereștrii au vizitat Pământul și că au lăsat în urmă dovezi, Diamond nu este convins. „Cele mai îndepărtate obiecte pe care noi le-am trimis în spațiu sunt de hardware. Iar asta e logic. Dar dacă tu ai trimite ființe și cel mai interesant lucru pe care îl poți face este să desenezi cercuri [în lanuri de porumb]… să fim serioși”, a spus Diamond.

O altă părere a lui Diamond este că fiecare OZN – acum termenul acceptat fiind Fenomene Anormale Neidentificate (UAP) – sunt „observații accidentale”.

„Așadar, nu sunt de încredere. Nu au instrumentație, tehnologie sau metodologie pentru a discerne ce anume văd”, a completat Diamond.

„Cea mai bună dovadă împotriva ideii că ne vizitează cineva”

În final, șeful SETI a mai spus că, dacă Guvernul chiar credea că extratereștrii ne vizitează planeta, unde sunt banii pentru cercretare?

„Lipsa finanțării guvernamentale pentru a studia UAP/OZN-uri dovedește fie că Guvernul este sigur că aceste observații accidentale nu înseamnă nimic, ori că Guvernul preferă să nu folosească tehnologia disponibilă pentru a monitoriza cerul tocmai din cauza tehnologiilor umane care sunt în curs de dezvoltare în secret. Eu cred că aceasta este cea mai bună dovadă împotriva ideii că ne vizitează cineva”, a concluzionat Diamond.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Nikola Tesla a crezut la un moment dat că a recepționat un semnal de la extratereștri

„Vânătorul de extratereștri” de la Harvard a prezentat noi dovezi

Există extratereștri? Moment istoric în Congresul Statelor Unite, declarații făcute sub jurământ

Un astronaut din programul Apollo a spus că extratereștrii au prevenit un război nuclear pe Pământ

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase