Test de cultură generală. Care este singurul continent unde porumbul nu crește?
Porumbul (Zea mays) este cea mai produsă cereală din lume. Care este singurul continent unde porumbul nu crește?
Cereala este cultivată pe aproape fiecare continent, dar porumbul nu crește și în Antarctica. Există aproximativ 50 de specii și constau din diferite culori, texturi, forme și dimensiuni ale boabelor. Alb, galben și roșu sunt cele mai comune tipuri de porumb cultivate.
Soiurile albe și galbene sunt preferate de majoritatea oamenilor în funcție de regiune. Porumbul, care a fost domesticit în centrul Mexicului în jurul anului 1500 î.Hr., a fost introdus în Africa în jurul anului 1500 d.Hr. și s-a răspândit în fiecare colț al continentului într-o perioadă relativ scurtă și este acum cea mai importantă cultură de cereale din Africa.
Care este singurul continent unde porumbul nu crește?
Porumbul este cea mai importantă cultură de cereale din Africa sub-sahariană (SSA) și un aliment de bază important pentru peste 1,2 miliarde de oameni din SSA și din America Latină.
Peste 300 de milioane de africani depind de porumb ca principală cultură alimentară de bază.
Dar unde este produs cel mai mult porumb?
Toate părțile culturii pot fi folosite pentru produse alimentare și nealimentare. Porumbul reprezintă 30-50% din cheltuielile gospodăriilor cu venituri mici din Africa.
Peste 30% din aportul caloric al oamenilor din Africa subsahariană provine din porumb.
Din aceste motive, mai multe țări africane care depind de porumb drept cultură alimentară de bază, au adoptat politici agricole pentru a menține o aprovizionare constantă a mărfurilor prin creșterea producției și a productivității culturii. Porumbul este consumat și ca legumă și este bogat în fibre alimentare și alți nutrienți, potrivit International Institute of Tropical Agriculture.
Cât porumb este produs în Africa?
Producția de porumb din Africa a fost de aproximativ 75 de milioane de tone în 2018, reprezentând 7,5% din producția mondială de porumb. Porumbul ocupă aproximativ 24% dintre terenurile agricole din Africa, iar randamentul mediu stagnează la aproximativ 2 tone/hectar/an.
Cel mai mare producător african este Nigeria, cu peste 33 de milioane de tone, urmată de Africa de Sud, Egipt și Etiopia. Africa importă 28% din boabele de porumb necesare din țări din afara continentului, deoarece cea mai mare parte a producției de porumb din Africa se realizează în condiții pluviale. Precipitațiile neregulate pot declanșa lipsuri și foamete în timpul secetelor ocazionale.
Vă recomandăm să citiți și:
10 întrebări de cultură generală la care nu ai voie să greșești
Prima Coca-Cola avea drept efect „să învigoreze organele sexuale”
Test de cultură generală. De ce boneta bucătarului are 100 de pliuri?