Cu ocazia împlinirii a 54 de ani de la misiunea istorică Apollo 11, Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, a publicat pe Twitter un selfie de la micul dejun.
Reacțiile care au urmat au fost numeroase însă, din păcate, efectul obținut a fost altul.
Motivul este acela că publicul a fost atras de cu totul altceva, și nu de mâncarea din fața lui Aldrin, care arăta excelent,: oamenii au reacționat la numărul de ceasuri pe care el le purta la ambele mâini.
De fapt, era vorba despre un obicei pe care el l-a dobândit de la aselenizare. Potrivit lui Aldrin însuși, întotdeauna este văzut cu trei ceasuri la ambele mâini. Cu două dintre ele (Speedmasters de la Omega, lansate de NASA) a fost pe Lună, în vreme ce al treilea a rămas pe Pământ, „ca un ratat”, notează IFLScience.
„Vedeți voi, aveți nevoie de un număr mare (de ceasuri, n. r.), în caz că există o discrepanță, așa că trebuie să știți care este și cum”, a explicat el într-un interviu.
Edwin Eugene Aldrin Jr. (sau Buzz Aldrin) este un astronaut și inginer american, care a pășit pe Lună după Neil Armstrong, coechipierul său, pe 16 iulie 1969.
Având în vedere conceptul lui în privința ceasurilor, el a mai adăugat că în viitoarele misiuni ale NASA, ar trebui să fie folosită această strategie a sa, atunci când se decide numărul membrilor echipajului.
„Nu ar trebui să trimitem un număr egal de oameni pe Marte, pentru că vom avea contradicții 50/50”, a mai spus el.
Practic, al treilea ceas de la mâna lui Buzz Aldrin este cel care face diferența, dacă celelalte două indică ore diferite.
Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună
Misiunea Apollo 11 de aselenizare a fost reală, însă NASA nu ar fi putut controla o molimă selenară
Stanley Kubrick, regizorul despre care s-a spus că ar fi filmat aselenizarea lui Neil Armstrong
Muzica stranie auzită de astronauții Apollo 10 pe fața nevăzută a Lunii