Mâncarea de tip fast-food conține prea multă sare, mult zahăr, dar și aditivi – știm cu toții aceste informații, însă uneori ajungem în situația în care comandăm astfel de meniuri.
Specialiștii au încercat să afle, însă, când acest răsfăț ocazional se transformă într-un obicei nesănătos.
Pentru că suntem tot mai ocupați și timpul liber este scurt, este ușor să ajungem să comandăm mâncare de două ori pe săptămână – sau chiar mai des.
Totuși, la un anumit punct, ar trebui să ne întrebăm: chiar dacă arătăm la fel în oglindă, ne dăunează acest obicei?
Mâncarea de tip fast-food tinde să fie destul de bogată în sare și grăsimi, ingrediente care sunt relativ ieftine pentru producători, au gust bun și ne îndeamnă să comandăm din nou.
„Nu înseamnă nimic faptul că toate companiile mari din industrie depun un efort considerabil să identifice noi combinații de ingrediente care să ne facă să ne dorim să mâncăm tot mai mult. Este mult mai ușor să mănânci multă pizza procesată, care conține carbohidrați rafinați, sare și grăsimi, în comparație cu un bol de legume”, a spus nutriționistul Kim Pearson, potrivit The Guardian.
Totodată, astfel de alimente procesate sunt sărace din punct de vedere nutritiv din cauza supunerii lor la prăjire excesivă și din cauza materiei prime de proastă calitate.
Dacă, totuși, suntem în situația în care trebuie să comandăm mâncare, am putea avea în vedere anumite opțiuni.
„Dacă vreți să mâncați carne, s-ar putea să fie mai puține șanse ca vita și mielul să fie crescute accelerat, așa cum se întâmplă în cazul puiului sau al porcului. Evitați carnea procesată, precum nuggets de pui sau carnea de porc din pepperoni ori din chiftele. În loc de asta, optați pentru carnea neprocesată – de exemplu, bucăți de miel în curry sau vită la tigaie”, a mai spus Pearson.
„Supa-minune” de broccoli care poate preveni diabetul
Un efect neașteptat are loc atunci când vedem imagini cu mâncare pe Internet
Este mâncarea cu adevărat expirată? Etichetele alimentelor înseamnă cu totul altceva
Ce facem atunci când o muscă aterizează pe mâncarea noastră?