Aurul este un element chimic cu 79 de protoni în fiecare nucleu atomic. Fiecare atom care conține 79 de protoni este un atom de aur, iar toți atomii de aur se comportă la fel din punct de vedere chimic. Prin urmare, putem crea aur din alte elemente. Procesul, însă, necesită reacții nucleare și este atât de costisitor încât, în prezent, nu puteți face bani din vânzarea aurului pe care l-ați crea din alte elemente.
În principiu, putem crea aur prin simpla asamblare a 79 de protoni (și destui neutroni pentru a face nucleul stabil). Sau chiar mai bine, putem elimina un proton din mercur (care are 80) sau adăuga un proton la platină (care are 78) pentru a obține aur. Dar procesul este greu de pus în practică, conform wtamu.edu.
Adăugarea sau eliminarea de protoni dintr-un nucleu sunt tipuri de reacții nucleare. Ca atare, nicio serie de reacții chimice nu poate să creeze vreodată aur. Reacțiile chimice modifică numărul și forma electronilor dintr-un atom, dar lasă nucleul atomului neschimbat. Trebuie să folosiți reacții nucleare pentru a crea aur. Dificultatea constă în faptul că reacțiile nucleare necesită multă energie.
De obicei, aurul este creat din platină, care are cu un proton mai puțin decât aurul sau din mercur, care are cu un proton mai mult decât aurul. Procesul de producție ar duce, însă, la un aur radioactiv.
Acesta este periculos pentru oameni și nu poate fi vândut în scop comercial.
Prin urmare, întregul proces prin care putem obține aur care nu este radioactiv necesită:
Ar trebuie să fie evident din acest proces că, în prezent, ar costa mult mai mult să creați aur neradioactiv decât ați putea câștiga vreodată prin vânzarea de aur pur. Crearea de aur din alte elemente este în prezent un experiment de laborator costisitor și nu o activitate comercială viabilă.
Poate că tehnologia se va îmbunătăți suficient de mult în viitor pentru a face din crearea de aur în reactoare nucleare o activitate economică profitabilă.
Abilitatea focilor de a tolera metalele toxice ar putea ajuta cercetările medicale
Cel mai rar și mai scump metal prețios nu este aurul!
Amazon testează eliminarea carbonului cu ferme de alge între turbinele eoliene
Test de cultură generală. Poate fi vântul mai rapid decât viteza sunetului?