Cât de mult ne afectează fertilitatea mâncarea pe care o consumăm?
Ar putea ca alimentele potrivite să crească șansele cuplurilor care încearcă să conceapă un copil? Iată ce trebuie să știi despre cum ne afectează mâncarea fertilitatea!
Cercetătorii au încercat să afle răspunsul, mai ales pentru că orice în grup de discuții despre fertilitate este menționat că alimentația ar putea contribui la o reușită.
Pe lângă multitudinea de suplimente și vitamine promovate ca fiind necesare pentru fertilitate, există și o listă de produse alimentare, despre care se presupune că „ajută” ca viitoarea mămică să aibă o sarcină sănătoasă.
Acidul folic, important în timpul sarcinii
Trebuie menționat, totuși, că specialiștii recomandă ca, pentru o sarcină (și un fetus) fără probleme, anumite suplimente pot face diferența – de exemplu, acidul folic, care poate preveni malformații ale creierului sau ale coloanei bebelușului.
Acidul folic ar putea să mai vină cu un beneficiu: atunci când este administrat ca un supliment alimentar, ar putea crește șansele unei sarcini pentru femeile care vor să devină mame.
Pentru a fi confirmată această ipoteză, este nevoie, însă, de noi teste, potrivit BBC.
Cât de „fertili” sunt bărbații care mănâncă bacon
Un studiu efectuat în urmă cu câțiva ani a arătat că bărbații care consumă carne sunt mai puțin „fertili”, însă aici este important și tipul de carne: puiul are un impact pozitiv asupra potenței spermatozoizilor, în vreme ce carnea procesată (bacon sau cârnați) afectează fertilitatea. Concluziile au fost acelea că bărbații care mănâncă mai puțin de 1.5 porții de carne procesată pe săptămână au 82% șanse să conceapă un copil. La polul opus, bărbații care mănâncă alimente procesate au obținut un scor de 54%. Abordarea studiului este una nouă, deoarece până acum, toate cercetările au fost concentrate, în mare parte, asupra femeii și a măsurilor pe care ele trebuie să le adopte pentru a putea avea copii.
„Ar trebui să ne concentrăm să sprijinim atât femeile, cât și bărbații să facă alegeri sănătoase. Altminteri, pierdem jumătate din bătălie”, a spus Shelley Wilkinson, dietetician.
Se pare că alimentația ar putea avea un rol, iar o dietă bogată în grăsimi sănătoase (din nuci, semințe, somon, avocado și ulei de măsline), dar și una vegetariană ajută cuplurile în încercarea lor de a deveni părinți.
Vă mai recomandăm să citiți și:
De ce le place oamenilor atât de mult mâncarea picantă?
Este mâncarea cu adevărat expirată? Etichetele alimentelor înseamnă cu totul altceva
Consumul frecvent de alimente prăjite, asociat cu anxietate și depresie
Iată alimentele cu același efect ca Ozempic, medicamentul care face senzație printre vedete