Cercetătorii de la compania australiană Vow au creat recent o chiftea uriașă dintr-o substanță care a folosit material genetic de la mamuți.
Surprinzător este că rezultatul este destul de delicios. Nimeni nu a mâncat chifteaua de mamut, însă un competitor belgian numit Paleo efectuează, de asemenea, experimente cu proteinele de mamut și a anunțat că a creat un burger pe bază de plante injectat cu mioglobină – proteina care conferă cărnii gustul plăcut și savoarea – care a fost destul de gustos.
De fapt, burgerul de mamut ar putea fi mai gustos decât carnea obișnuită din comerț.
„Atunci când este adăugată mioglobina de mamut, gustul este mai intens, mai cărnos”, a declarat Hermes Sanctorum, director executiv și fondator al Paleo, atunci când a comparat substanța cu mioglobina de vacă.
„Analizele chimice au confirmat că mai mulți compuși aromatici asociați cu carnea la grătar sunt prezenți decât în cazul mioglobinei de vacă”, a adăugat Sanctorum, citat de Insider.
Dar oare chiar așa e? Pot diferite substanțe să schimbe savoarea? Mioglobina, care are, de fapt, un gust metalic din cauza atomilor de fier, reprezintă doar o mică parte din produsul final. Iar experții nu sunt pe deplin convinși.
„Grăsimea și caramelizarea proteinelor sunt ceea ce afectează savoarea cărnii”, a spus profesorul Gregg Rentfrow de la University of Kentucky Animal and Food Science Extension, Statele Unite.
Apoi, trebuie luat în considerare și faptul că Paleo încearcă să-și spulbere concurența. Cele două companii start-up sunt în mijlocul unei dispute cu privire la brevetul pentru mioglobina de mamut. potrivit Futurism.
Reprezentanții Vow susțin că nimeni nu a mâncat chifteaua de mamut din cauza unor temeri că ar putea declanșa o reacție adverse. Însă având în vedere succesul celor de la Paleo, carnea de mamut ar putea ajunge mai curând decât ai crede într-un magazin din apropierea ta.
O companie australiană a creat chifteaua de mamut
O tabără din era glaciară a oferit cele mai timpurii dovezi pentru vânătoarea de mamuți în Mexic
Un pui de mamut lânos, vechi de 30.000 de ani, a fost descoperit în câmpurile aurifere canadiene