Home » Știință » Cheia pentru a evita demența nu este un secret, spune o neurocercetătoare

Cheia pentru a evita demența nu este un secret, spune o neurocercetătoare

Publicat: 25.03.2023

Cheia pentru a evita demența nu este un secret, totul ține de disciplină, spune neurocercetătoarea Li-Huei Tsai, de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), SUA. Tsai se concentrează pe boli precum Alzheimer și conduce Institutul Picower pentru Învățare și Memorie.

Neurocercetătoarea spune că cheia pentru a evita demența prin menținerea funcționării sănătoase a creierului și a memoriei pe măsură ce îmbătrânim nu constituie un secret.

„Cred că oamenii știu de fapt ce ar trebui să facă pentru a rămâne sănătoși și pentru a-și păstra memoria”, a spus Tsai.

Care este cheia pentru a evita demența?

Ea a spus că sfaturile comune ale experților (exerciții fizice, menținerea unei activități sociale și intelectuale și a unei diete sănătoase) sunt importante și trebuie implementate în viața noastră. Cel mai greu este să păstrăm aceste obiceiuri.

„Cred că dacă îți faci o rutină din acestea, poți evita demența. Adică, cred că doar așa o poți evita”, a precizat Tsai, citată de Science Alert.

Un studiu recent publicat în The BMJ, care a urmărit aproape 30.000 de oameni din China timp de 10 ani, a constatat că cei care au urmat mai mulți „factori ai unui stil de viață sănătos” au avut o scădere a memoriei mai lentă decât cei care nu au făcut-o.

Cercetătorii care au realizat acest studiu au analizat mulți dintre aceiași factori pe care i-a indicat Tsai: o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate, contact social regulat, activități cognitive și abținerea atât de la fumat, cât și de la alcool.

Dispozitivul care va încetini progresia Alzheimer

Tsai lucrează acum la un dispozitiv medical care are scopul de a încetini progresia bolii Alzheimer. Acesta creează un spectacol de lumină și sunet pentru purtător și este conceput pentru a stimula creierul.

Tsai a spus că știe că este important să-și mențină rutina chiar și atunci când condițiile sunt mai puțin favorabile.

„Totul ține de disciplină. De exemplu, exercițiile fizice în timpul iernii: este foarte dureros atunci când te uiți la temperatura exterioară de sub zero grade și pe sol este gheață și zăpadă. Dar încerc să mă disciplinez”, a spus ea.

Vă recomandăm să citiți și:

Depresia poate fi asociată cu răspunsul imunitar la unele persoane

Oamenii de știință au descoperit cum pot genera noi neuroni în creier

Șoareci cu testicule mai mari, după ce au consumat băuturi carbogazoase

Poate stresul să accelereze albirea părului? Iată ce spune știința

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase