O galaxie pitică, denumită UGCA 307, pe un fundal neregulat de galaxii îndepărtate, poate fi văzută într-o nouă imagine realizată de Telescopul Spațial Hubble al NASA și Agenția Spațială Europeană (ESA).
Galaxia este formată dintr-o fâșie luminată de stele care conține bule roșii de gaz. Acestea marchează regiunile de formare recentă a stelelor și se află la aproximativ 26 de milioane de ani-lumină de Pământ, în constelația Corbul (în latină Corvus).
Apărând doar ca un mic petic de stele, UGCA 307 este o galaxie pitică, fiind o structură definitivă, care seamănă doar cu un petic cețos de nori trecători.
Această imagine este parte a unui proiect Hubble de explorare a fiecărei galaxii cunoscute din apropiere, prin care astronomii capătă o perspectivă asupra vecinătății noastre galactice, potrivit Phys.org.
Înainte de acest set de observații, Hubble a investigat aproape trei sferturi din galaxiile apropiate, cu suficiente detalii pentru a identifica cele mai strălucitoare stele și pentru a înțelege stelele care populează fiecare galaxie.
Acest proiect Hubble și-a propus să exploreze sfertul rămas de galaxii apropiate, profitând de lacunele din programul de observare al Telescopului Hubble.
Această imagine spectaculoasă a fost captată de Camera Avansată pentru Observații (ACS) a Telescopului Hubble. Acest instrument a fost instalat la bordul telescopului în anul 2002, în timpul misiunii de întreținere 3B.
ACS a înlocuit unul dintre instrumentele originale Hubble, Faint Object Camera, care a fost construită de ESA.
Astronomii au descoperit galaxii bogate în metale în Universul timpuriu
Noi imagini cu vecinii noștri galactici, surprinse de Telescopul Spațial Hubble