Un medicament pentru slăbit îmbătrânește fețele celor care îl folosesc
Un nou medicament pentru diabet, numit Mounjaro, care a fost aprobat de Food and Drug Administration din SUA în urmă cu mai puțin de un an, este considerat unul dintre cele mai căutate medicamente pentru slăbit printre cei suficient de bogați pentru a și-l permite. Însă acest medicament pentru slăbit îmbătrânește fețele celor care îl iau.
„Oamenii fie îl iau deja, fie întreabă cum pot face să îl ia. Nu am văzut un medicament pe bază de rețetă care să facă atâta vâlvă de la apariția Viagra încoace”, spune Paul Jarrod, un dermatolog din New York.
Mounjaro, o injecție ce se face o dată pe săptămână, este doar unul dintre câteva medicamente noi de slăbit care cresc acum vertiginos în popularitate. Alte tratamente, cum ar fi Ozempic, folosesc semaglutida, o substanță considerată „un mare pas înainte” de către unii medici și au înregistrat, de asemenea, o creștere masivă a prescripțiilor.
Un medicament pentru slăbit îmbătrânește fețele oamenilor
Și asta în ciuda unor efecte secundare. În unele cazuri, acest medicament pentru slăbit îmbătrânește fețele utilizatorilor, ca o consecință neintenționată a pierderii rapide de greutate.
Este un exemplu deosebit de izbitor al modului în care tratamentele de slăbire de aproximativ 1.000 de dolari pe lună vin cu o mulțime de „defecte ascunse”, în ciuda studiilor care arată aceste medicamente chiar îi ajută pe diabetici să scadă în greutate. Mounjaro, de exemplu, poate crește riscul unui tip rar de cancer tiroidian, scrie Futurism.
Pe lângă aceste riscuri, mai există și cel ca trăsăturile feței să devină brusc dezumflate, deoarece utilizatorii pierd multă grăsime corporală într-o perioadă scurtă de timp, lucru care a devenit cunoscut printre profesioniști sub numele de „față Ozempic”.
„Când vine vorba de îmbătrânirea feței, grăsimea este de obicei mai mult prieten decât dușman. Scăderea în greutate poate micșora vârsta biologică, dar tinde să dea înainte ceasul facial”, a declarat chirurgul plastician Oren Tepper.
Unele dintre persoanele afectate recurg la operații plastice
„Fața Ozempic” este o tendință aflată în creștere rapidă.
„Vedem din ce în ce mai mulți pacienți care iau aceste medicamente. În general, oamenii în vârstă de 40 și 50 de ani sunt cei care pierd cantități semnificative de greutate și sunt îngrijorați de îmbătrânirea feței și de lăsarea care apare ca urmare”, a declarat Dhaval Bhanusali, un alt dermatolog din New York.
Drept urmare, unii dintre acești oameni recurg la operații plastice, inclusiv liftinguri faciale și transfer de grăsime corporală din alte părți ale corpului.
În plus, medicamentele precum semaglutida trebuie luate pe termen nelimitat pentru a menține un număr mic de kilograme, ceea ce face ca astfel de tratamente să vină cu consecințe costisitoare și riscante.
Vă recomandăm să citiți și:
Un vaccin destul de comun ar putea preveni apariția bolii Alzheimer
Înotul în ape deschise prezintă un risc total neașteptat, arată un studiu
Test de cultură generală. Care este diferența dintre răceală și gripă?
Ar putea „organele-pe-cip” să înlocuiască animalele în experimentele medicale?