Cu sprijinul mai multor organizații, Muzeul Național de Istorie Americană va face posibilă ascultarea vocii lui Alexander Graham Bell.
În urmă cu zece ani, oamenii nu auziseră niciodată vocea lui Alexander Graham Bell. Dar în 2013, cercetătorii de la Muzeul Național de Istorie Americană au descoperit o înregistrare care nu poate fi redată a inventatorului telefonului.
Muzeul Național al Smithsonian intenționează să încerce recuperarea primelor înregistrări ale lui Bell în toamna anului 2023. Programul Salvați Comoara Americii a oferit finanțare privată printr-un grant inițial pentru lucrare.
Sprijinul suplimentar din partea Lindei și a lui Mike Curb, dar și Tehnologia Seal Storage, îi va ajuta pe cercetători să se concentreze pe sute de înregistrări ale lui Graham Bell și ale colegilor săi de la Laboratorul Volta din Washington și de pe proprietatea lui Bell din Baddeck, Nova Scoția. SEDDI Inc. și fundația Alexander și Mabel Bell Legacy au oferit sprijin suplimentar, scrie Interesting Engineering.
Inovațiile realizate de Laboratorul Volta în înregistrarea și redarea sunetului au fost cruciale pentru dezvoltarea industriilor de difuzare, muzică și divertisment, precum și pentru conservarea culturilor și limbilor pe cale de dispariție prin cercetarea etnografică.
„Prin acest parteneriat, suntem încântați să punem în sfârșit disponibile pentru ascultare aproximativ 300 de înregistrări care au adunat praf în colecția muzeului nostru de peste un secol”, a declarat Anthea M. Hartig, directoare a muzeului.
Hartig a adăugat în continuare că echipa ei este recunoscătoare pentru finanțarea publică și privată care a făcut posibil acest proiect interesant și inovator.
Mike Curb, fondatorul și președintele Curb Records, a spus că are un mare respect pentru înregistrările lui Graham Bell și că și-a dedicat cariera industriei înregistrărilor încă de la o vârstă fragedă. Linda și Mike sunt mândri să sprijine munca de a face din nou accesibilă înregistrarea lui Bell.
Michael Horowitz, CEO al Seal Storage Technology, a declarat că Seal este onorată să sprijine munca importantă de a ne oferi o privire în istorie. Proiectul este un furnizor de stocare în cloud Web3 care se aliniază perfect cu scopul lor de a conserva istoria folosind tehnologia.
Alexander Graham Bell, născut în Scoția în 1847, este cunoscut pe întreg globul drept inventatorul telefonului. Pe 7 martie 1876, i s-a acordat un brevet pentru invenția sa. Curând după aceea, a făcut istorie sunându-l pe asistentul său de laborator și rostind celebra frază „Domnule Watson, vino aici; vreau să te văd”.
În ultimii câțiva ani, oamenii de știință au preluat sunet din 20 de înregistrări experimentale de la Laboratorul Volta, printre care și cele cu vocea lui Alexander Graham Bell. Noua inițiativă se va concentra pe restaurarea restului colecției.
Carlene Stephens, curator la Muzeul Național de Istorie Americană, a declarat în 2013 că echipa de cercetare lucra la traducerea discurilor din carton și ceară care au fost create de Bell și asociații săi, care au fost odată considerate „artefacte mute”. Ea s-a întrebat dacă conținutul discurilor va mai putea fi auzit vreodată.
Acum, datorită eforturilor experților din muzee, ale Bibliotecii Congresului și ale Laboratorului Național Lawrence Berkeley, a fost concepută o nouă metodă pentru a asculta înregistrările.
Echipa folosește computere pentru a genera o scanare digitală a canelurilor de pe discul de ceară, eliminând orice zgârieturi sau daune care ar putea împiedica procesul de recuperare. Apoi, folosind software, echipa a reușit să reproducă înregistrarea vocală într-un fișier digital. Drept urmare, sunetul care a fost inaccesibil timp de peste un secol poate fi auzit.
Procesul de recuperare a sunetului folosește o metodă optică pe care angajații Berkeley Lab au creat-o în 2002. Dezvoltată în parteneriat cu Biblioteca Congresului și alte organizații în ultimii 15 ani, această tehnică creează o hartă digitală de înaltă rezoluție a unui disc sau cilindru.
Software-ul determină mișcarea dozei (acului) prin canelurile înregistrării virtuale pentru a reproduce conținutul audio și a crea un fișier de sunet digital standard. Rezultatul este o deblocare a sunetului, făcând în sfârșit accesibil sunetul care a fost inaccesibil timp de mai bine de un secol. Mai multe detalii despre proces pot fi găsite aici.
Ce s-ar întâmpla dacă ai muri pe Marte? NASA a efectuat „simulări ale morții”
NASA a dezvăluit planurile pentru un telescop uriaș care va căuta viață pe alte planete
Un test nazal ne-ar putea ajuta să găsim virusuri nemaivăzute până acum
Bateriile fără metale aduc speranțe pentru rețele mai durabile și mai economice