O dietă săracă în grăsimi ar putea fi cheia pentru a opri dezvoltarea cancerului
O nouă cercetare a descoperit că alimentația ar putea juca un rol major în stoparea dezvoltării cancerului.
Anterior se credea că dieta nu are niciun impact asupra tumorilor, dar o echipă de cercetători de la SAHMRI și Universitatea din Adelaide, Australia, condusă de dr. Daniel Thomas, a combătut această teorie.
Studiul a fost realizat în colaborare cu Universitatea Stanford și a fost publicat în revista Cancer Discovery. Acesta a arătat că, de fapt, cancerele cu mutații ale genei IDH1 nu se pot dezvolta fără lipide.
Un grup de molecule naturale, și anume grăsimile, conținute în diverse alimente, cum ar fi untul și înghețata.
Cancerele cu mutații ale genei IDH1 nu se pot dezvolta fără lipide
„Am reprodus rezultatele la o serie de tipuri de cancer, comparând o dietă obișnuită cu una complet lipsită de grăsimi și am fost surprinși să constatăm că tumorile cu IDH1 au fost oprite, atunci când au fost lipsite de lipide”, a declarat dr. Thomas.
„Spre deosebire de alte tumori, cancerele cu mutații IDH1 sunt dependente de lipide, trebuie să le mănânce și trebuie să le producă de la zero.”
Mutația genei IDH1 este o mutație neplăcută care reprogramează celula și este frecvent întâlnită în cancerul sângelui, leucemia mieloidă acută, cancerul osos numit condrosarcom, cancerul căilor biliare și gliomul de grad scăzut, un tip de cancer cerebral.
Mutația genei IDH1 reprogramează celula
Vestea bună este că echipa lui Thomas continuă să găsească slăbiciuni ascunse în cancerele IDH1 care pot fi exploatate pentru a vindeca pacienții.
Cancerul este cunoscut în mod obișnuit pentru că se hrănește cu zaharuri, dar dr. Thomas spune că tumorile cu mutația IDH1 sunt în schimb dependente de grăsimi.
„Trebuie să se lucreze mai mult pentru a confirma descoperirile noastre la oameni pe termen lung, dar pentru oricine are un cancer cu mutația IDH1, cercetarea noastră sugerează că ar fi bine să evite alimentele bogate în grăsimi saturate”, a declarat dr. Thomas, potrivit MedicalXpress.
„În plus, aceste descoperiri ar putea duce, în cele din urmă, la o creștere a supraviețuirii pacienților care sunt în remisiune în urma tratamentului cancerelor IDH1 prin terapie cu protoni sau radioterapie”, a declarat dr. Thomas.
Vă recomandăm să mai citiți și:
O terapie experimentală împotriva cancerului a funcționat la peste 70% din pacienți
Noi indicii despre modul în care se răspândesc celulele canceroase
Cercetătorii tratează o formă de cancer cu țesut uman cultivat în laborator
Testul de sânge cu Inteligență Artificială poate detecta cancerul hepatic