Insectele care ar putea să ofere „gustul de carne” și să salveze mediul înconjurător
Insectele pot fi transformate în arome asemănătoare cărnii, contribuind la furnizarea unei alternative mai ecologice la opțiunile tradiționale de carne, susțin unii oameni de știință.
Viermii galbeni de făină, forma larvară a gândacului Tenebrio molitor, au fost gătiți cu zahăr de către cercetători care au descoperit că rezultatul este o aromă asemănătoare cărnii care ar putea fi folosită drept sursă de proteine.
„Insectele sunt o sursă de hrană nutritivă și sănătoasă, cu cantități mari de acizi grași, vitamine, minerale, fibre și proteine de înaltă calitate, similar cărnii”, spune In Hee Cho, cercetător la Universitatea Wonkwang din Coreea de Sud, conform The Guardian.
Viermii și greierii ar fi „super-alimente” dar nu toată lumea e convinsă
Cho a crede că insectele precum viermii de făină și greierii sunt „super-alimente”, iar acestea au fost folosite de multă vreme în diverse comunități din Asia, Africa și America de Sud.
Cu toate acestea, majoritatea oamenilor sunt, în general, reticenți în privința consumului de insecte.
Utilizarea viermilor de făină cu aroma asemănătoare cărnii poate ajuta la eliminarea acestei bariere, susțin cercetătorii. De asemenea ei au constatat că aromele au fost eliberate atunci când viermii au fost încălziți cu zaharuri, proteinele și zaharurile interacționând și caramelizându-se într-o gamă de arome asemănătoare cărnii.
Viermii pot avea mai multe arome
În plus, viermii „gătiți la aburi” emană un fel de aromă asemănătoare porumbului, în timp ce viermii prăjiți au o asemănare mai mare cu creveții.
Insectele, care pot fi crescute în număr mare în spații mici sunt considerate de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură drept o sursă de proteine potențial valoroasă care are potențialul de a hrăni o populație globală în creștere, așteptată să depășească 9 miliarde de oameni până în 2050.
Vă recomandăm să mai citiți și:
Viermii minusculi care pot lua decizii complexe cu doar 300 de neuroni
Motivul pentru care toţi gândacii morţi sunt găsiţi stând pe spate
Viermi antici uriași cutreierau cândva pe fundul oceanelor, așteptând să-și înhațe următoarea pradă
Cât de mult afectează alimentele ultra-procesate sănătatea? Mai multă chimie decât mâncare