Noi indicii despre „ușa” misterioasă de pe Marte. Ce a descoperit NASA?
După ce NASA a observat o ușă pe Marte, agenția a oferit mai multe detalii despre caracteristica stâncii de pe suprafața Planetei Roșii într-o postare pe blog și a precizat că deschiderea din partea laterală a Muntelui Sharp are o înălțime de aproximativ 30 centimetri și o lățime de 40 centimetri, de dimensiuni similare cu cele ale unei uși de câine.
Roverul Curiosity al NASA a capturat imaginea inițială cu ajutorul Mastcam-ului său, iar noua postare a asamblat peste 100 de imagini într-o panoramă ciudată care arată mult mai multe detalii ale bizarei uși descoperite pe planetă.
Panorama este procesată pentru a aproxima culoarea și luminozitatea scenei așa cum ar arăta pentru ochiul uman în condiții normale de zi pe Pământ, a precizat NASA, potrivit Futurism.
Curiosity studiază caracteristicile suprafeței lui Marte de puțin mai mult de 10 ani, dar s-ar putea să nu mai fie singur pentru mult timp.
Ce s-ar putea ascunde în spatele ușii de pe Marte?
Potrivit SpaceX, compania dorește să pună piciorul pe Marte în următorul deceniu, iar NASA a prezentat în avanpremieră planurile sale referitoare la cum ar putea arăta o expediție de 30 de zile cu echipaj pe Planeta Roșie.
Doi astronauți ar orbita în jurul lui Marte într-o astfel de misiune, în timp ce alți doi ar ajunge la suprafață și s-ar baza pe proviziile trimise pe planetă chiar înainte de sosirea lor.
Având în vedere că atât SpaceX, cât și Boeing deja fabrică nave de transport de marfă care au ajuns pe orbită și s-au andocat la Stația Spațială Internațională, modul propus de aterizare a proviziilor pe Marte, de 25 de tone, nu este atât de greu de imaginat.
Într-o zi, în curând, astronauții ar putea încerca să pătrundă pe ușa marțiană de dimensiuni minuscule.
Marte ne uimește cu peisajele sale
În orice caz, imaginea și caracteristica geologică pe care ne-o prezintă aceasta sunt suficiente pentru a inspira un film științifico-fantastic.
Cu toate acestea, ușa de pe Marte ar putea fi o fractură stâncoasă, adică rezultatul unui fel de tensiuni care a acționat asupra stâncii, făcând ca o bucată să se desprindă. În plus, este posibil ca și cutremurele de pe Marte să fi ajutat.
De fapt, cel mai mare cutremur înregistrat până acum pe Planeta Roșie s-a petrecut recent, iar oamenii de știință încă efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate locul în care s-a întâmplat și ce anume l-a cauzat.
Vă recomandăm să mai citiți și:
NASA a dezvăluit primele sale planuri de a trimite doi astronauți pe Marte
Roverul Perseverance a ajuns în cel mai bun loc pentru viața antică de pe Marte