Cercetătorii spun că am putea folosi materia întunecată drept combustibil
Materia misterioasă pe care oamenii de știință o numesc „materie întunecată” este în continuare un mister. Dar dacă vom învăța vreodată să interacționăm cu ea, posibilitățile ar putea fi extraordinare și, în cele din urmă, am putea folosi materia întunecată drept combustibil.
Într-un nou interviu acordat Futurism despre o misiune propusă de NASA pentru a studia substanța invizibilă, Ed Belbruno, de la Universitatea Yeshiva, a descris, printre altele, potențialul de a folosi materia întunecată drept combustibil pentru călătoriile în spațiu.
„Oricine se poate gândi ce am putea face cu ea odată ce aflăm ce este. Bănuiesc că, pentru că face ca lumina să devieze atunci când te uiți la alte galaxii, este un material destul de puternic și poate fi folosit ca sursă de energie”, a declarat matematicianul pentru Futurism.
Când vom putea folosi materia întunecată drept combustibil?
După cum spune Belbruno, „nimeni nu știe” din ce este alcătuită materia întunecată și, ca atare, nu există nicio modalitate de a spune cu precizie la ce ar putea fi folosită.
În timp ce conceptul de valorificare a materiei întunecate sau chiar de utilizare a ei în calcule, așa cum fac marinarii în ceea ce privește atracția mareelor, este foarte grozav, există o avertizare majoră: ar putea dura mult timp pentru a ajunge în acel punct.
Ar revoluționa înțelegerea noastră despre știință
„Am putea afla cum să concentrăm această sursă de energie abia peste sute sau mii de ani. Dar dacă am putea să o concentrăm, am avea o sursă nelimitată de energie în spațiul cosmic pentru a alimenta navele spațiale, iar acest lucru ar depăși cu totul ceea ce ne-am putea imagina în acest moment”, a spus Belbruno.
„Presupunerea mea este că materialul potențial din care este făcută materia întunecată ar revoluționa înțelegerea noastră despre știință și ne-ar putea permite să realizăm propulsoare stelare care ar putea fi folosite în nave spațiale pentru deplasarea între stele”, a adăugat el.
Vă recomandăm să citiți și:
O gaură neagră, descoperită într-un roi stelar în afara galaxiei Calea Lactee
O rocă misterioasă care orbitează Soarele pare să fi originat din apropierea Pământului
Imagini uimitoare cu planeta Marte, trimise de sonda spațială Tianwen-1 a Chinei