Calviția, sau căderea părului, ar putea fi tratată cu ajutor din partea șoarecilor
Pentru a testa o nouă tehnologie, un start-up din domeniul medical a început să crească celule de păr uman pe șoareci. În acest mod calviția ar putea fi tratată.
Ernesto Lujan, biolog și fondator al start-up-ului medical dNovo, a declarat că organizația sa a transplantat cu succes celule stem de păr uman pe un șoarece.
Deși arată fără îndoială ciudat, tehnologia de bază este fascinantă. Totul se bazează pe modul în care funcționează calviția. Oamenii se nasc cu un anumit număr de celule stem de păr, care nu mai crește pe perioada vieții, însă poate scădea, relatează Futurism.
Calviția ar putea fi tratată, însă cercetările trebuie mult aprofundate
Cel puțin, așa stau lucrurile în prezent. Dar Lujan susține că startup-ul său este capabil să creeze celule stem care formează foliculi prin modificarea genetică a altor celule, cum ar fi celulele normale ale pielii. El a spus că crede că tehnica ar putea fi folosită pentru a trata „cauza de bază a căderii părului”.
dNovo se alătură unei industrii în plină dezvoltare a start-upurilor care spun că calviția ar putea fi tratată cu celule stem. Cu toate acestea, este important de reținut că este nevoie de mult mai multe cercetări înainte ca un tratament comercial cu celule stem să fie disponibil.
Tehnologia este încă departe de a fi utilizată la scară largă
„Trebuie să fii foarte atent la înșelătorii”, a scris Paul Knoepfler, cercetător de celule stem la UC Davis, într-o postare pe blogul său despre terapia cu celule stem pentru chelie.
Așadar, tehnologia aceasta este, după toate probabilitățile, încă departe de a putea fi utilizată la scară largă. Deocamdată, cei care suferă de căderea părului vor trebui să se împace cu procesele naturale ale corpului și să găsească o modalitate de a se bucura de chelia lor.
Vă recomandăm să citiți și:
Un nou dispozitiv permite oamenilor cu probleme de vedere „să vadă” în infraroșu
Cercetătorii lucrează la un computer pe os ultra-subțire
Chiar și cel mai redus consum de alcool ne poate afecta creierul – studiu de la Oxford