Astronautul Thomas Pesquet de la Agenția Spațială Europeană a observat furtuna solară intensă de anul acesta de la bordul Stației Spațiale Internaționale și a surprins imagini deosebit de frumoase.
În timpul evenimentului rar, atmosfera planetei noastre a fost bombardată cu particule solare pe măsură ce steaua noastră a intrat în faza activă din ciclul său solar. Vremea spațială mai declanșează și fenomene naturale superbe, vizibile atât de la sol cât și de pe orbită.
„Am putut vedea cele mai puternice aurore de pe toată durata misiunii, deasupra Americii de Nord și Canadei. Lumini uimitoare mai înalte decât orbita noastră, iar noi am zburat chiar deasupra inelului central, unde și pulsații rapide peste tot”, a scris astronautul Thomas Pesquet despre eveniment.
Aurorele sunt produse atunci când particule solare rămân blocate în magnetosfera Pământului, învelișul magnetic care înconjoară planeta. Unele dintre acele raze trec prin magnetosfera și se lovesc de atomii din atmosfera superioară a Terrei, astfel producând energie sub formă de lumini.
Cu alte cuvinte, miliarde de astfel de coliziuni produc aurore spectaculoase, scrie Futurism.
În această toamnă, activitatea Soarelui a atins un punct culminant, o perioadă cunoscută drept maximul solar, din timpul ciclului său de 11 ani. Această perioadă este cea mai activă, astfel că aurorele sunt mai frecvente.
Spectacolul este uimitor și atât de intens încât poate fi văzut atât de la sol cât și din zbor, încă o dovadă a faptului că atmosfera planetei noastre este imensă și puternică.
După filmul pe Stația Spațială Internațională, rușii vor să facă unul pe Lună sau Marte
Imagini care-ți taie răsuflarea. Jocul fascinant dintre stele și luminile orașelor de pe Pământ