O companie aerospațială din Canada a ales un nume destul de surprinzător pentru un avion spațial hipersonic pe care are de gând să îl lanseze în 2022: Sexbomb.
Compania Space Engine Systems (SES) a anunțat că intenționează să lanseze avionul spațial hipersonic Sexbomb din provincia canadiană Manitoba. Vehiculul va fi folosit pentru a testa un prototip de motor pentru navă spațială.
Bineînțeles, vă întrebați probabil ce e cu numele avionului. Poate că a fost inspirat de Tom Jones sau poate că angajații sunt fani înfocați ai lui Scott Pilgrim. Ori, o posibilitatea mai realistă ar fi că numele atrage atenția, fiind o strategie similară cu cea a lui Elon Musk.
„Energia cinetică la Mach 5 este foarte crescută. Va acționa ca o bombă, să spunem așa. Este sexy, așa că este sexbomb”, a explicat Pradeep Dass, președinte și director tehnic al companiei.
Compania a mai anunțat că demonstrația va implica aruncarea avionului Sexbomb dintr-un balon uriaș de la o înălțime de la peste 33.000 metri. Aeronava va cădea în cele din urmă cu o viteză de două ori mai mare decât cea a sunetului înainte să-și pornească motoarele și să accelereze la viteze de peste 5.900 km/h înainte să aterizeze.
Motorul avionului va folosi un sistem de combustie bazat pe „lichid non-toxic și agent de propulsare solid”, potrivit companiei din Canada, potrivit Futurism.
Deși compania a plănuit inițial un test pentru 2021, acum se așteaptă ca lansarea să aibă loc în 2022 din cauza proceselor de autorizare din partea organelor de reglementare. SES a mai anunțat că dorește să lanseze misiuni cu echipaj până în 2025, iar biletele costă o treime din prețul practicat de alte companii de turism spațial.
De asemenea, compania SES speră ca tehnologia hipersonică să deschidă calea pentru noi inovații, sugerând că vehiculele lor „vor livra organe umane pentru transplanturi de la Toronto la Edmonton în 30 de minute”.
Într-adevăr, tehnologia hipersonică a atras multă atenție recent, deși mai degrabă are de-a face cu arme distructive decât turismul spațial.
Eșec rușinos pentru SUA. Pentagonul a recunoscut că un test recent cu rachetă hipersonică a dat greș
Prima rachetă spațială sud-coreeană a ratat plasarea unui satelit pe orbită