Mulțumită unor „cârpăceli” biologice, o echipă de oameni de știință a descoperit o modalitate de a ține mormolocii în viață, chiar și după ce le-au înlăturat abilitatea de a respira.
Cercetătorii de la Universitatea Ludwig Maximilians din Germania au injectat alge fotosintetice în mormoloci, astfel creând o relație simbiotică între amfibieni și microb care îi ține în viață pe mormoloci fără oxigen ambiental.
Experimentul ciudat ar putea fi extrem de valoros din punct de vedere medical, spre exemplu, menținerea unei persoane în viață atunci când un accident vascular cerebral întrerupe alimentarea cu oxigen a creierului. De asemenea, experimentul reprezintă o etapă fascinantă în domeniul experimentării biologice.
Astfel încă să testeze noul lor hibrid, cercetătorii au lăsat mormolocii fără oxigen până când creierul și-a oprit complet activitatea. Apoi, oamenii de știință au luminat tancul cu apă, astfel activând algele și cauzându-le să producă oxigen.
Odată ce au făcut asta, creierul mormolocilor s-a activat din nou, indicând faptul că algele au ținut în viață cu succes gazdele lor. Studiul a fost publicat în jurnalul iScience.
Ryan Kerney, biolog la Colegiul Gettysburg din Pennsylvania, care nu a participat la studiu, a declarat că cercetătorii încearcă să creeze relații simbiotice artificiale cu alge de aproape un deceniu, scopul fiind modificarea sau îmbunătățirea fiziologiei animale.
Kerney a adăugat că încă există multe necunoscute, o lipsă îngrijorătoare de reglementări în privința domeniului științific de nișă, precum și riscuri asociate cu algele periculoase.
„Totuși, potențialele implicații sunt fascinante. Putem oare să ne detașăm de respirație și să ne menținem creierul în viață?”, a întrebat Kerney.
O creatură marină supranumită „nava mamă”, descoperită de oameni de știință
O creatură dispărută din „Hobbitul” a evoluat la scurt timp după moartea dinozaurilor
O creatură bizară și acoperită cu buline a eșuat pe o plajă din Carolina de Nord