Tehnica prin care cercetătorii creează structuri asemănătoare embrionilor din celule stem umane
Cercetarea embrionilor umani este vitală pentru înțelegerea primelor etape ale dezvoltării umane.
În prezent, această cercetare se desfășoară pe embrioni excedentari donați de persoane care au fost supuse procedurii de fertilizare in vitro. Cu toate acestea, studiul este limitat de disponibilitatea embrionilor și de regulile stricte de etică internaționale, referitoare la perioada permisă pentru dezvoltarea embrionului în laborator (maximum 14 zile), notează Science Daily.
Cercetătorii de la Caltech au creat structuri asemănătoare embrionilor din celulele stem umane. Spre deosebire de embrionii naturali, care sunt formați dintr-o combinație de spermă și ovul, aceste structuri sunt formate prin combinarea așa numitelor celule stem pluripotente, care au capacitatea de a se dezvolta în tipuri specializate de celule. Dar există diferențe cheie între aceste srtructuri și embrionii reali.
Celulele „nu uită” cum să se adune într-un embrion
Structurile sunt realizate dintr-un tip de celulă stem pluripotentă care dă naștere la tipuri distincte de celule, care apoi se adună într-o structură cu morfologie, care amintește de cea a unui embrion. Celulele stem pluripotente au fost izolate de embrionul uman și au fost păstrate într-un mediu de laborator. Celulele își pot „aminti” cum să se adune într-un embrion când sunt ținute într-un mediu adecvat.
„Abilitatea de a asambla structura de bază a embrionului pare a fi o proprietate de se integra a acestor celule embrionare timpurii pe care, pur și simplu, nu o poate„ uita ”, spune Zernicka-Goetz.
Abilitatea de a genera structuri asemănătoare embrionilor din celulele stem înseamnă că nu sunt necesari embrioni suplimentari donați, iar structurile pot fi create în cantități mari.
Citește și:
Un experiment de editare genetică CRISPR a embrionilor umani s-a sfârșit cum nu se poate mai prost
De la embrioni sintetici la ferme autonome. Lucruri uimitoare ale tehnologiei moderne
Cercetătorii au descoperit că puii nou-născuți de megalodon erau mai mari decât oamenii