Vaccinarea copiilor. Specialiştii din Marea Britanie spun că nu există suficiente dovezi care să susţină beneficiile vaccinării pentru această grupă de vârstă. Totuşi, nu au luat o decizie politică definitivă, fiind aşteptate alte avize ştiinţifice pe această temă.
Experţii comitetului medical-ştiinţific britanic independent (Joint Committee on Vaccination and Immunization-JCVI), care asistă guvernul lui Boris Johnson în campania de vaccinare anti-COVID, după discuţii îndelungate, nu au recomandat introducerea vaccinurilor tuturor copiilor între 12 şi 15 ani.
Dar, specialiştii au lăsat deschisă posibilitatea ca guvernul să solicite alte avize ştiinţifice pe această temă, subliniind că nu este competenţa comitetului ştiinţific să examineze beneficiile sociale mai mari care ar fi obţinute prin extinderea vaccinării.
Decizia nu este definitivă şi politicienii vor avea ultimul cuvânt. Mai mult, recomandările s-ar putea schimba şi pe baza modului în care se mişcă pandemia.
Regatul Unit pare să fi adoptat politica de „a lăsa virusul să curgă” cel puţin acolo unde nu dăunează (cu atât mai mult în rândul copiilor, afectaţi marginal de simptome severe).
Tehnicienii adoptă o abordare de precauţie: „Pentru copiii altfel sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, riscul unei boli COVID-19 grave este scăzut şi, prin urmare, beneficiul potenţial al vaccinării este, de asemenea, scăzut. Beneficiile vaccinării pentru sănătate sunt marginal mai mari decât potenţialele daune”.
Administrarea vaccinurilor va fi în schimb garantată sub vârsta de 16 ani şi peste vârsta de 12 pentru aproximativ 200.000 de tineri rezidenţi în Regat clasificaţi ca vulnerabili, potrivit Mediafax.
Varianta Delta a coronavirusului nu produce cazuri grave în rândul copiilor și adolescenților. Acesta este rezultatul unui studiu CDC.
Specialiștii americani spun că varianta Delta a coronavirusului nu produce cazuri grave în rândul copiilor și adolescenților prin comparație cu alte variante ale virusului.
Centrul pentru controlul bolilor din Statele Unite a studiat datele pacienților spitalizați cu diagnosticul COVID-19 din 99 de comitate din 14 state americane, acoperind aproximativ 10% din populația Statelor Unite.
Din cei 3.116 copii şi adolescenţi spitalizaţi în cele trei luni şi jumătate dinainte de varianta Delta, aproximativ 26% au fost internaţi la terapie intensivă, 6% au fost plasaţi pe ventilator şi mai puţin de 1% au decedat.
După răspândirea variantei Delta, dintre cele 164 de spitalizări analizate în intervalul de o lună şi jumătate, aproximativ 23% au avut nevoie de terapie intensivă, 10% au avut nevoie de ventilator şi mai puţin de 2% au decedat.