China limitează accesul minorilor la jocuri video. Giganții industriei, forțați să se conformeze
Guvernul Chinei a anunțat noi limite stricte pentru minorii sub vârsta de 18 ani, astfel forțând unele dintre cele mai mare platforme de gaming să limiteze disponibilitatea la doar trei ore pe săptămână.
Guvernul chinez cataloghează decizia drept o cale de a gestiona problema dependenței de jocuri video, însă criticii susțin că este un abuz considerabil și o lovitură pentru industria jocurilor video din țară aflată în plină dezvoltare.
Regulile, publicate recent de Administrația Națională de Presă și Publicații (NPPA), forțează dezvoltatorii, inclusiv gigantul tehnologic global Tencent, să limiteze timpul petrecut de minori pe platformele de jocuri video. Astfel, aceștia vor putea juca doar o oră pe zi (între 20:00 și 21:00) în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În același timp, minorii vor avea voie să se joace o oră pe zi în timpul sărbătorilor legale.
China susține că noile reguli sunt în interesul minorilor
Decizia vine după ce China a limitat accesul minorilor la jocuri video la doar 1,5 ore pe zi în 2019, scrie Futurism.
Nu este clar dacă noile reguli în privința jocurilor video vor avea vreun efect asupra accesului la jocurile de tip offline single-player pentru cei sub vârsta de 18 ani.
Cel mai probabil, decizia afectează mulți copii din China, care potrivit anunțului oficialilor petrec mai mult de trei ore pe săptămână pe platformele de jocuri video.
Însă din punctul de vedere al NPPA, noile reguli sunt în interesul minorilor. Luna trecută, un articol publicat de presa de stat a descris dependența de jocuri de video drept „opiu spiritual”, o afirmație care a fost mai apoi retrasă.
Cea mai strictă decizie de până acum
„Protejarea sănătății fizice și mintale a minorilor are legătură cu interesele vitale ale oamenilor și are de-a face cu dezvoltarea unei generații tinere într-o eră a reîntineririi naționale”, a declarat un purtător de cuvânt al NPPA.
De asemenea, un sistem de verificare va fi introdus pentru a asigura că accesul este limitat pentru minori. Toate jocurile video vor trebuie să fie conectate la un sistem guvernamental împotriva dependenței. Părinții și cadrele didactice au fost rugate să ajute în lupta cu dependența de jocuri video.
„Această decizie este cea mai strictă de până acum. În esență, decizia va duce la eliminarea profiturilor de la minori, care deja erau foarte scăzute”, a explicat analistul Daniel Ahmad pentru publicația Bloomberg.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Neuralink a dezvăluit o filmare care arată o maimuță cu cip în creier în timp ce joacă jocuri video
Neuralink a conectat un cip la creierul unei maimuțe, care joacă jocuri video
Un studiu despre jocurile video sugerează că senzația de furie a jucătorilor le scade performanța