Miliardarul Elon Musk, șeful SpaceX și Tesla, a dezvăluit că are sindromul Asperger, o formă de autism. Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Saturday Night Live (SNL).
Musk, în vârstă de 49 de ani, le-a spus telespectatorilor că este „prima persoană cu Asperger” care este gazda programului, potrivit BBC.
Persoanele care suferă de Asperger interpretează mediul într-un mod diferit față de alți indivizi. Este prima dată când Musk a vorbit despre boala sa.
Șeful SpaceX și Teska a fost gazda spectacolului, un rol râvnit de multe vedete de la debutul emisiunii, în anii 1970. Printre gazdele celebrei emisiuni s-au mai numărat de-a lungul timpului vedete precum Adele, Chris Rock, Ringo Starr și Will Ferrell.
„Nu am întotdeauna suficientă intonație sau variație în vorbire, ceea ce mi se spune că este bine pentru o mare comedie. În realitate fac istorie în această seară ca prima persoană cu Asperger gazdă a SNL”, a afirmat el, stârnind aplauze puternice din partea publicului din studio.
Cu toate acestea, unii oameni i-au pus la îndoială afirmația, pe rețelele de socializare. Aceștia au subliniat că actorul de comedie Dan Aykroyd, care a vorbit public despre experiența sa cu sindromul Tourette și Asperger, a fost anterior gazda emisiunii Saturday Night.
Elon Musk, care are peste 53 de milioane de urmăritori pe Twitter, a glumit și despre modul în care el utilizează rețelele sociale. În trecut, s-a confruntat cu critici și chiar amenințări după tweet-urile sale.
Uite, știu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu. Pentru oricine s-a simțit ofensat, vreau doar să spun că am reinventat mașinile electrice și că trimit oameni pe Marte într-o navă rachetă. Crezi că sunt un tip normal?”, a mai spus el.
Sindromul Asperger este o formă de autism, fiind denumit după pediatrul austriac Hans Asperger, care l-a descoperit în anii ’40 ai secolului XX.
Persoanele diagnosticate cu sindromul Asperger se confruntă cu următoarele probleme:
Multe persoane cu sindromul Asperger manifestă un interes și o concentrare mai mare, canalizându-se astfel spre o carieră de succes. Printre celebrităţile şi personaje istorice diagnosticate (în timpul vieții sau după) cu această afecțiune se numără Michelangelo, Robin Williams, Abraham Lincoln, Wolfgang Amadeus Mozart, Bill Gates sau Greta Thunberg.
Vă recomandăm să citiți și:
Einstein si Newton erau autisti?
Tatăl Gretei Thunberg: ”E fericită, dar îmi fac griji”
Fiecare dintre noi este purtător al genelor de autism.”RISCUL există în noi toţi” – VIDEO