De ce şeful Pfizer încă nu s-a vaccinat? Explicațiile lui Albert Bourla
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, nu s-a injectat cu vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de BioNTech și compania pe care o conduce.
Șeful gigantului farmaceutic american a afirmat că va aștepta să îi vină rândul la vaccin și că îl va face cât mai curând posibil, adăugând că nu vrea ca directorii să „se bage în față” și să dea un exemplu prost.
„Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre cele la care este recomandată vaccinarea acum”, a afirmat Albert Bourla pentru CNBC.
În continuare, CEO-ul Pfizer a afirmat că ia în considerare să-și facă vaccinul mai repede decât cei din grupa lui de vârstă și stare a sănătății, pentru a demonstra încrederea pe care o are în produsul dezvoltat de Pfizer/BioNTech și pentru a-i încuraja pe alţii să o facă.
Sondajele Pfizer arată că dacă CEO-ul se vaccinează oamenii au mai mare încredere
El a precizat că Pfizer are în derulare multe sondaje pentru a vedea ce ar determina oamenii să facă vaccinul împotriva COVID-19.
Bourla a adăugat că unul dintre cele mai frecvente răspunsuri primite în sondaje, până acum, este că dacă CEO-ul Pfizer se vaccinează și respondenții o vor face. Acest răspuns contează mai mult decât vaccinul făcut de președintele ales Joe Biden, a precizat Albert Bourla, potrivit Business Today.
„Dar am luat decizia că, dacă trebuie să facem acest lucru, nu o vom face cu directorii noștri, așa că niciunul dintre directori sau membri ai consiliului nu vor trece în față (la vaccinare n.r.)”, a adăugat el. Potrivit lui, managerii și membrii Consiliului de Administrație ai Pfizer se vor vaccina la momentul adecvat, în funcție de vârsta și ocupația lor.
Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat deja vaccinul pentru utilizare de urgență. Campania națională de vaccinare împotriva COVID-19 a început în 14 decembrie în SUA, prima care a primit serul dezvoltat de Pfizer în parteneriat cu germanii de la BioNTech a fost Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York.
Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) a recomandat că angajaţii din sistemul medical şi rezidenţii centrelor de îngrijire ar trebui să fie primii la vaccinare, însă fiecare stat poate decide modul în care va prioritiza categoriile vulnerabile.
De asemenea, oficialilor de rang înalt din SUA li se va oferi acces timpuriu la vaccin.
Fauci: Joe Biden ar trebui vaccinat împotriva coronavirusului
Expertul american în sănătate publică dr. Anthony Fauci a declarat că președintele ales Joe Biden ar trebui vaccinat împotriva coronavirusului cât mai curând posibil, din „motive de securitate”. Anunțul lui Fauci a fost făcut după ce vaccinul realizat de Moderna a primit marți o evaluare încurajatoare din partea FDA, ceea ce înseamnă că ar putea fi aprobat în zilele următoare.
„Îl dorim pe deplin protejat când intră la președinție în ianuarie”, a declarat Fauci pentru ABC.
El a mai spus că Mike Pence, actualul vicepreședinte al SUA, ar trebui să fie vaccinat, adăugând că Donald Trump ar trebui să fie protejat de anticorpii rămași din lupta sa din octombrie cu virusul.
Trump spune că administrația de la Casa Albă trebuie să primească vaccinul mai târziu
Donald Trump a transims pe Twitter că oficialilor de la Casa Albă trebuie să li se administreze vaccinul mai târziu în timpul campaniei, excepție fiind cazurile în care este neapărat nevoie. El a spus că este nerăbdător să primească vaccinul la momentul potrivit.
Foștii președinți americani Barack Obama, Bill Clinton și George W. Bush au afirmat că sunt dispuși să fie filmați în timp ce se vor vaccina pentru a arăta că este sigur.
Albert Bourla s-a declarat încrezător că lucrurile vor merge foarte bine odată cu vaccinarea. El a adăugat că Pfizer se pregătește de luni de zile pentru distribuția dozelor.
Anterior, Pfizer a anunțat că va produce 1,3 miliarde de doze de vaccin anul viitor, dar CEO-ul a precizat că acesta este doar un „angajament față de lume” și că intenția este de a fabrica mult mai mult.
Vă recomandăm să citiți și:
Regizorul american Oliver Stone a făcut vaccinul rusesc Sputnik V
Suma spectaculoasă pe care o vor obține Pfizer și Moderna din vânzările de vaccin împotriva COVID-19
Vaccinarea anti-COVID ar putea începe în România după Crăciun
Un vaccin anti-coronavirus dezvoltat de chinezii de la Sinopharm prezintă o eficienţă de 86%