Acesta va fi cel de-al treilea echipaj care va ajunge la bordul stației.
China este una dintre puterile spațiale în ascensiune ale lumii, lansând zeci de rachete anual și plănuind chiar și construirea unei stații spațiale proprii, Tiangong-3, Palatul Ceresc în limba română. Recent, oficialii agenției spațiale chineze au anunțat înrolarea unui al treilea detașament de astronauți care va ajunge la bordul stației, notează Futurism.
Noul detașament care va ajunge la bordul Tiangong-3 este format din 17 bărbați și o femeie, aceștia fiind un amestec de aviatori, ingineri și oameni de știință. Când stația spațială va fi operațională, în prezent acest eveniment este programat pentru anul 2022 , cei 18 membri ai echipajului se vor alătura altor 21 care au fost prezentați în cadrul unor anunțuri anterioare.
Dintre acești 18 noi membri, opt vin din rândurile Forțelor Aeriene Chineze și vor servi drept piloți ai navelor spațiale, șapte vor lucra ca ingineri și oameni de știință la stația spațială, iar ultimii patru sunt experți în sarcini utile din misiunile spațiale anterioare cu echipaj realizate de către China.
China nu a făcut publice criteriile utilizate pentru alegerea noilor membri ai echipajului, potrivit ””China Daily, un ziar de stat. Dar instruirea pe care trebuie să o urmeze după selecție include examene scrise în domenii precum fizica și astronomia.
China a testat deja cu succes racheta Long March 5B pe care intenționează să o folosească pentru a transporta astronauții către stația spațială odată ce aceasta este gata. Experții chinezi au ajuns la concluzia că trimiterea pe orbită a tuturor pieselor stației va putea fi realizată cu ajutorul a 11 lansări separate, construcția pe modulul principal al stației urmând să înceapă, cel mai probabil, anul viitor.
China a testat o rachetă care poate fi refolosită
China a plasat pe orbită ultimul satelit în încercarea de a rivaliza cu rețeaua GPS
Planurile ambițioase ale Chinei pentru Palatul Ceresc, stația sa spațială