O cercetătoare fugită din China afirmă că are dovada că originea COVID-19 este într-un laborator din Wuhan
O viroloagă din China, care se ascunde de autoritățile de la Beijing, susține că are dovezi științifice că boala COVID-19 a fost creată într-un laborator din Wuhan, China.
Dr. Li-Meng Yan afirmă că a cercetat boala extrem de contagioasă, începând cu decembrie 2019. Ea a făcut dezvăluiri într-un interviu apărut vineri, 11 septembrie, în emisiunea britanică „Loose Women”.
Vorbind dintr-o „locație secretă”, dr. Yan a precizat că anul trecut lucra la Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong, când a fost rugată, în decembrie 2019, să studieze un grup de cazuri provenite de la un „virus necunoscut”. Ea a explicat că și-a obținut diplomele pe continent și vorbea mandarina și, de aceea, a primit sarcina să facă parte din grupul care investiga în secret ceea ce se presupune că era o nouă tulpină de pneumonie.
„Acest virus nu provine din natură”
Doctorița Yan a afirmat că i-a raportat superiorului său, care era și consultant pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS), concluziile ei despre virusul necunoscut. Atât superiorii ei, cât și OMS, nu ar fi avut niciun răspuns la raportul ei, însă au avertizat-o să „păstreze tăcerea” despre el.
Considerând chestiunea urgentă, doctorița a mai spus în intrerviu că ar fi contactat în ianuarie un celebru YouTuber chinez care stătea în Statele Unite. În expunerea către acesta, care era în limba chineză, ea a explicat că:
- guvernul chinez tocmai acoperea virusul COVID-19
- exista deja transmiterea bolii de la om la om
- există un „virus puternic mutant” care va deveni epidemie în curând
- piața de fructe de mare din Wuhan și gazdele intermediare ale virusului erau doar o acoperire a originii virusului.
„Ultimul lucru este că acest virus nu provine din natură. Acesta provine de la Institutul Militar din China care a descoperit și deținut unele coronavirusuri rele numite CC45 și ZXC41. Pe baza acestui fapt, după modificări în laborator devine un virus nou”, a mai spus dr. Li-Meng Yan, potrivit The Science Times.
Viroloaga spune că raportul ei privind dovada originii bolii COVID-19 va putea fi înțeles de oricine
Ea a precizat că informațiile sale provin de la „CDC-urile (centrele pentru controlul bolilor n.r.) din China, de la medicii locali, de la medici și de la alte persoane din China”.
Când gazda emisiunii, Christine Lampard, a întrebat-o „De unde provine atunci (coronavirusul n.r.)”, dr. Yan a răspuns că provine din laboratorul din Wuhan controlat de guvernul chinez.
Din ianuarie și până când a trebuit să fugă din China, în aprilie, cercetătoarea a continuat să studieze virusul, a susținut ea. Dr. Li-Meng Yan a spus că intenționează să-și lanseze raportul despre coronavirus și că lucrează în acest sens împreună cu un grup de oameni de știință din SUA.
Pentru a demonstra clar că virusul a venit într-adevăr din laboratorul Wuhan, raportul ei științific va include secvența genomului virusului. Ea a explicat că secvența genomului unui virus este similară cu amprentele degetelor la oameni. Acest lucru va dovedi de ce coronavirusul a venit de la laboratorul din Wuhan și „de ce sunt singurii care au făcut-o”, a mai spus cercetătoarea.
Mai mult, ea a dat asigurări că „oricine, chiar dacă nu are cunoștințe de biologie, îl va putea citi, identifica și verifica singur”.
„Este crucial pentru noi să cunoaștem originea virusului”, a spus dr. Yan, adăugând că, dacă omenirea nu îl poate depăși, va fi „un pericol pentru viața tuturor”.
Când a fost întrebată dacă își face griji cu privire la siguranța ei, dr. Li-Meng Yan a spus că da, dar a adăugat: „Știu că trebuie să o fac pentru că eu sunt medicul, sunt omul de știință”.
Nu este prima dată când dr. Li-Meng Yan acuză Bijingul că a încercat să acopere originea coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19. În iulie, într-un interviu pentru Fox News a afirmat că autoritățile din China au știut despre noul coronavirus cu mult înainte să anunțe despre el și că, împreună cu OMS, au încercat să acopere răspândirea rapidă a COVID-19.
Vă recomandăm să citiți și:
Cercetătorii chinezi au găsit urme de coronavirus pe pește congelat