Home » Știință » Nu s-a găsit niciun semnal de viață extraterestră după analizarea a 10,3 milioane de stele

Nu s-a găsit niciun semnal de viață extraterestră după analizarea a 10,3 milioane de stele

Nu s-a găsit niciun semnal de viață extraterestră după analizarea a 10,3 milioane de stele
Harry Reid, fost lider al majorității din Senatul american, a declarat că Guvernul Statelor Unite a ascuns detalii cheie despre OZN-uri de ani de zile. „Faptul că guvernul federal, în tot acest timp, a mușamalizat, a oprit totul, eu cred că este foarte dăunător pentru țara noastră”, a spus Reid în noul documentar „The Phenomenon”, de la regizorul James Fox.
Publicat: 12.09.2020

O echipă de astrofizicieni a finalizat cea mai amplă căutare de până acum a civilizațiilor extraterestre, scanând aproximativ 10,3 milioane de stele cu ajutorul unui radiotelescop din Australia, însă nu a găsit niciun semnal de la acestea până acum.

Cercetătorii australieni au căutat așa-numitele „tehnosemnături”, semnale de comunicații care pot proveni de la ființe extraterestre inteligente, cu ajutorul telescopului Murchison Widefield Array (MWA), de la periferia Australiei de Vest. Ei au căutat emisiile radio de frecvență joasă (frecvențe similare cu cele radio FM) de la stelele din constelația Vela.

„Nu este o surpriză că nu am găsit ceva. Există încă atât de multe variabile necunoscute”, a declarat astrofizicianul Chenoa Tremblay, de la departamentul de astronomie și științe spațiale al agenției naționale științifice australiene Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO).

Potrivit lui Tremblay, căutarea vieții în afara Sistemului Solar este o mare provocare. „Nu știm când, cum, unde sau ce tip de semnal putem primi pentru a obține un indiciu că nu suntem singuri în galaxie”, a adăugat el, potrivit Reuters.

Un număr infim de stele, în termeni cosmici

Deși cercetarea a fost de 100 de ori mai profundă și mai amplă decât anterior, potrivit astrofizicianului Steven Tingay (de la Universitatea Curtin din Australia și Centrul Internațional de Cercetări Radioastronomice), a implicat un număr mic de stele în termeni cosmici.

„Zece milioane de stele par foarte multe. Cu toate acestea, cea mai bună evaluare a noastră arată că există aproximativ 100 de miliarde de stele (în galaxia Calea Lactee). Astfel, ne-am uitat doar la aproximativ 0,001% din galaxia noastră”, a spus Tremblay.

„Presupunând că oceanele ar conține doar 30 de pești și am încercat să-i căutăm testând o zonă de dimensiunea unei piscine din curtea din spate. Șansele de a găsi unul dintre acești pești ar fi fost mici”, a făcut el o comparație.

MWA este precursorul unui alt radiotelescop, Square Kilometer Array (SKA), care va fi utilizat în viitorul apropiat cu speranța că va avea rezultate mai bune în căutarea tehnosemnăturilor.

Descoperirile au fost publicate în revista Publications of the Astronomical Society of Australia.

Vă recomandăm să citiți și:

NASA a decis care este locul din sistemul nostru solar unde există șanse mari să există forme de viață extraterestră

Cercetătorii SETI se plâng de faptul că nu sunt luaţi în serios în proiectul de a găsi viaţă extraterestră

Didier Queloz, câştigător al Premiului Nobel, este de părere că până în 2050 vom descoperi viaţă extraterestră

Cum vor reacţiona pământenii dacă va fi descoperită viaţa extraterestră

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase