Home » Știință » Hidroclorochina, substanţa folosită pentru COVID-19, inclusiv în România, nu e mai eficientă decât alte tratamente – studiu

Hidroclorochina, substanţa folosită pentru COVID-19, inclusiv în România, nu e mai eficientă decât alte tratamente – studiu

Hidroclorochina, substanţa folosită pentru COVID-19, inclusiv în România, nu e mai eficientă decât alte tratamente – studiu
Publicat: 26.03.2020
Un studiu realizat în China arată că hidroclorochina nu este mai eficientă decât alte tratamente pentru COVID-19. Medicii avertizează că toate medicamentele pentru coronavirus sunt folosite cu titlu experimental.

Hidroxiclorochina este o substanţă folosită pentru tratamentul COVID-19 în întreaga lume, inclusiv în România.

Un studiu realizat de cercetătorii chinezi şi publicat în Journal of Zhejiang University, în 6 martie, arată că nu este mai eficientă decât un medicament standard, transmite AFP.

Realizat pe 30 de bolnavi de COVID-19, studiul a arătat că pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul folosit pentru malarie şi poliartrita reumatoidă în general şi cei care au primit un placebo s-au vindecat în aceeaşi durată de timp.

Ceea ce a schimbat însă jocul a fost adăugarea unui antibiotic, azitromicina.

Combinarea acestor două medicamente a avut succes într-un studiu făcut pe un număr mic de pacienţi în Franţa, iar preşedintele american a numit tratamentul „darul lui Dumnezeu”.

Cu toate astea, abia acum au început să fie făcute studii clinice importante pentru acest tratament pentru COVID-19, care îşi vor arăta eficienţa mai târziu.

Între timp, toţi responsabilii din sănătate atrag atenţia că toate medicamente pentru noul coronavirus sunt folosite experimental şi pot fi periculoase dacă nu sunt administrate sub supraveghere medicală.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase