Marea Britanie plănuieşte să trimită prima sa misiune pe suprafaţa Lunii, iar oamenii de ştiinţă care lucrează la acest rover vor să inoveze domeniul. Mai exact, după cum notează Futurism, acest rover va avea picioare în locul roţilor.
Până în prezent, roverele pe care oamenii de ştiinţă le-au trimis să exploreze pe supraţa Lunii sau chiar pe Marte au folosit roţile pentru a se deplasa. Totuşi, acest nou rover, construit şi proiectat de către start up-ul SpaceBit, propune o abordare inedită care, conform oamenilor de ştiinţă, ar putea permite colectarea de date din zone care altfel ar fi rămas inaccesibile roverelor convenţionale.
SpaceBit a dezvăluit că roverul va cântări aproximativ un kilogram, fiind proiectat să arate ca un cub căruia i-au fost ataşate picioare. Oficialii companiei sunt de părere că misiunea programată pentru anul 2021 va permite testarea acestui nou tip de rover şi chiar să deschidă perspectiva folosirii acestora pentru explorarea peşterilor tubulare de pe Lună.
„Picioarele ar putea fi mai bune pentru terenurile abrupte, stâncoase şi practic orice loc unde roţile au probleme”, a declarat John Thornton, CEO-ul companiei spaţiale Astrobotic.
Lansarea acestui nou rover este programată pentru anul 2021, odată cu misiunea companiei spaţiale private Astrobotic. Oamenii de ştiinţă care au lucrat la aceast proiect au planificat o misune de 10 zile pe suprafaţa Lunii, în care roverul va trimite, către Pământ, imagini şi alte date de pe suprafaţa selenară.
Citeşte şi:
Formarea Lunii, corelată cu apariţia apei pe Pământ
Motorul cu abur revine în forţă pentru a ajuta explorarea spaţială
Viitorul explorării spaţiale ar putea fi reprezentat de către roboţi de mărimea unor insecte